Предстоят информационни дни за разясняване на осигурителните и пенсионни права в Германия

Информационни дни за осигурителните и пенсионни права в Германия ще се проведат във Варна от 15 до 17 септември 2015 г., съобщи пресцентърът на МТСП. Домакин на събитието ще бъде териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ)във Варна, а участници в него ще са представители на Германското пенсионно осигуряване на Федерална република Германия.

В рамките на инициативата, четири екипа от експерти от двете страни ще консултират гражданите по конкретни случаи, свързани с осигурителните и пенсионни права на българите с придобит осигурителен стаж в Германия. Заинтересованите лица ще имат възможност да се консултират по въпроси, свързани с условията за придобиване право на пенсии, преизчисляване и изплащане на пенсии съгласно правилата за координация на схемите за социална сигурност, съдържащи се в европейските регламенти.

Консултациите ще се проведат според предварително направени графици в сградата на териториалното поделение на НОИ в гр. Варна, намираща се на ул. “Охрид” № 6. Приемното време за трите дни е от 9.00 до 16:30 ч. Желаещите могат да си запишат приемен час на телефон (056/ 66 32 90); факс (056/ 66 32 40) или по електронната поща (varna@nssi.bg). За по-голяма ефективност на консултациите, е препоръчително всеки записал се за среща да носи със себе си документите си за трудов/осигурителен стаж и осигурителен доход, както и документ за самоличност.

Свързани публикации