Премина успешно и тазгодишното издание на единствения кариерен форум в секторите ИТ, Телекомуникации и ВРО – „Дни на кариерата“

Вчера, 16 октомври, в Интерпред – СТЦ София се състоя единственият в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникациите и Business Process Outsourcing (ВРО). По време на „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО 61 компании представиха свободните стажантски и работни позиции, които предлагат. Форумът бе посетен от над 700 студенти и млади специалисти. Кариерният форум се организира от JobTiger, с финансовата подкрепа на Mobisystems.

10452918_518691118233779_2728896947380766926_oПетото издание на форума бе официално открито от Светлозар Петров, управител на JobTiger и Ангелина Славкова, представител на организационния партньор – Интерпред СТЦ – София. Г-н Петров приветства всички с думите “Интересът към форума тази година е изключително висок както от страна на фирмите, така и от страна на студентите. Тенденцията за развитие на информационните технологии е добър знак както за нас, така и за държавата като цяло”.

В рамките на деня, 61 компании представиха дейността си и своите свободни позиции пред младежите. През целия ден се провеждаха практически работилници, паралелно в две отделни зали. Посетителите имаха възможност да се запознаят с практическите задачи в компаниите и да си изградят представа за приложението на наученото в университета в работата. Студентите останаха изключително доволни от предоставената им допълнителна възможност да се запознаят с успешните бизнес практики и да добият цялостна представа за компаниите, дори преди да са станали част от екипа на някоя от тях.

DSC_0023

А най-активните посетители на „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Телекомуникации и ВРО зарадвахме и с атрактивни подаръци, осигурени от фирмите-участници на събитието. 46 от тях си тръгнаха със страхотни подаръци, между които таблети, палатка, електронни четци, игри, ваучери за кариерно консултиране и много други.

На 4 декември ще се състои и още един специализиран кариерен форум, организиран от JobTiger. „Дни на кариерата“ в сектори: Икономика, Финанси, Маркетинг и реклама, Обслужване на клиенти, Човешки ресурси ще се проведе в сградата на Университета за национално и световно стопанство.

Публикации от серията