Приложението MyTomorrow показва най-подходящите бъдещи професии за всеки ученик

Приложението MyTomorrow показва най-подходящите бъдещи професии за всеки ученик

Мобилното приложение за професионално ориентиране MyTomorrow на Samsung е с обновени функционалности и разширени възможности, така че да предлага актуална и полезна информация, свързана с кариерното ориентиране и професионалната реализация на учениците в България. Приложението е безплатно и е част от дългосрочната кампания Trends of Tomorrow на Samsung, която се организира в партньорство с JobTiger, HR компания и кариерен сайт. За всички, които не разполагат със смартфон, информацията е достъпна и на уеб сайта: http://mytomorrow.info

MyTomorrow стартира в края на 2015 г., като само за две седмици достигна над 1000 сваляния. На базата на специално подготвен тест всеки ученик може да разбере какъв е неговият личностен профил и кои са подходящите за него професионални направления, в които е най-вероятно да развие успешна кариера. За всяка предложена професия потребителят може да разбере и какво образование е необходимо, както и в кои учебни заведения може да придобие нужната квалификация в България. Част от приложението са й специални видеа с успешни български актьори, журналисти и предприемачи, чиято цел е да вдъхновят учениците по пътя към професионалната им реализация.

В обновената версия на приложението личностният тест е допълнен с 12 нови въпроса, които към момента вече са общо 30. Целта на по-задълбочената анкета е по-точно да се определи профила на всеки ученик, така че предложените професии да отговарят повече на неговия тип личност, предпочитания и силни страни. След като разбере какъв е неговият личностен профил, потребителят получава предложение от 3 професии, които са най-подходящи за него. В обновената версия на MyTomorrow е добавено и текстово каре с още подходящи професии за този резултат, така че за младите хора да е ясно, че разполагат с огромен избор от професионални направления, като е важно да следват собственото си желание за развитие. Добавени са 21 нови професии, които обогатят представата на учениците и техните родители за възможните кариерни посоки, включително модерни възможности, като: разработчик на игри, фамилен терапевт, копирайтър, диетолог, ПР специалист, пилот на самолет и много други. По този начин професиите, включени в приложението, вече са 48, като за всяка от тях младежите получават допълнителна информация за нейните специфики и основни характеристики, средно ниво на заплащане в сектора, както и информация за образователния и професионален път за реализация.

„Приложението MyTomorrow e много важен проект за нас, който ще продължим да развиваме, тъй като осъзнаваме необходимостта от ранното кариерно ориентиране на всеки млад човек. Приложението вече предлага по-богат тест и нови добавени професии, така че да дава още по-конкретна насока за бъдещото развитие на учениците. По този начин, можем да покажем на потребителите и тенденциите на трудовия пазар, както и безкрайните възможности пред учениците в подготовка им и избора на мечтаната професия“, заяви Жасмина Петкова, специалист „Корпоративни социални проекти“ в Samsung Electronics България.

Приложението MyTomorrow може да бъде свалено безплатно от Google Play – тук. Вижте видеото по-долу за повече подробности.

Свързани публикации