Проф. Радж Рагунатан представя книгата си „Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?“ пред българската публика

Проф. Радж Рагунатан представя книгата си „Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?“ пред българската публика

Проф. Радж Рагунатан ще представи пред родната ни публика своята книга „Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?“ на 11 май (петък), от 17:30 ч в Американския център на Столичната библиотека, пл. „Славейков“ 4А. Американският професор е преподавател по маркетинг в Училището Маккомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин и води един от най-успешните курсове в платформата за онлайн обучения Coursera. Радж Рагунатан ще гостува за първи път в България.

Представянето на книгата на 11 май се осъществява със съдействието на Културния отдел на Посолството на САЩ в България.

В „Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?“ професорът обобщава научните изследвания на водещите фактори, определящи щастието, като предоставя практически препоръки как да постигнем състояние на щастие заедно с личната и професионалната реализация в живота. Написването на книгата му отнема 6 години, в които той самият трупа познания за щастието, събира научни изследвания от цял свят и ги анализира. Същевременно, провежда и лични наблюдения, беседи и анкети сред близо 30 000 души.

В проучване, което проф. Рагунатан прави сред своите студенти, той установява, че с наближаване на академичното им завършване и при получаване на конкретни предложения за работа, 23% променят мнението си относно важността на щастието в кариерното развитие и се отказват от него в името на по-висока заплата. Така той установява голямо противоречие между заявените позиции на хората относно щастието като приоритет и реалния им избор в живота.

RajRaghunathanBook

В книгата читателите ще открият интересни примери как парите са фактор за щастие само до ниво, в което задоволяваме базовите си нужди, как могат сами да дефинират какво ги кара да се усмихват в ежедневието и да „тренират“ щастието в собственото си съзнание. Защото щастливите хора са по-продуктивни, работят по-ефективно в колектив, по-креативни са, и печелят повече пари.

В рамките на своето гостуване в България, Радж Рагунатан ще води и Мастър клас „Щастие. Изкуството на щастието в работата.“ – еднодневен тренинг, който ще се проведе на 15 май, от 10 ч в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, София.

„Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?“ е преведена вече на 13 езика по света. У нас книгата на проф. Рагунатан може да бъде открита вече в книжарниците, както и да се поръча онлайн.

Свързани публикации