Проф. Ричард Докинс ще презентира на Софийския фестивал на науката

От 14 до 17 май в Театър София и парк Заимов ще се проведе Софийският фестивал на науката.

Официалното откриване е от 18:30ч. на 14 май (четвъртък) на Голяма сцена на Театър София със специално издание ALL STARS на конкурса за популярна на наука „Лаборатория за слава FameLab“. За първи път на сцената ще се изправят подгласници на победителите от осемте предишни издания на конкурса в България. Те всички са станали много по-опитни учени, откакто грабнаха сребърната или бронзова статуетка за своите увлекателни разкази за науката.

Софийският фестивал на науката е за тези, които искат да открият и разберат чудесата на света около нас. Той цели да повиши интереса на младите хора и децата към науката и да информира широката общественост за най-новите теми, по които работят учените в България и по света. По традиция четирите дни на фестивала, от 14 до 17 май, ще предложат богата програма от над 60 събития за всяка възраст, професия и занимание. Фестивалните сцени в Театър София и шатрите в парка Заимов ще съберат учени от България, Обединеното кралство, Ирландия, Полша и Испания, за да покажат красотата на науката.

През 2015-та Софийският фестивал на науката отбелязва своя 5-годишен юбилей. Българската публика за първи път ще може да се срещне на живо с едно от светилата в науката и вероятно най-известния атеист в света – еволюционния биолог професор Ричард Докинс, автор на „Себичният ген“, „Делюзията Бог“ и „Сказанието на прадедите“.

Пълната програма можете да намерите онлайн на www.sofiasciencefestival.bg. Освен събития, фестивалът предлага и много щандове с експерименти и демонстрации, където можете да видите науката в действие.

Достъпът до всички събития за деца и за повечето от събитията за възрастни, както и до шатрите с демонстрации, е свободен. Необходимо е само да се вземе безплатен пропуск от щанд „Информация“ на фестивала. Местата са ограничени и пропуските ще се раздават до изчерпване на количествата.

Някои от събитията са с билети, както е указано в програмата. По традиция билетите са на достъпната цена от 5 лв., а за пенсионери и деца до 18г. са по 4лв. Могат да бъдат закупени от касата на Театър София и онлайн чрез сайта на театъра www.sofiatheatre.eu.

Софийският фестивал на науката се организира от Британски съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с Мтел и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Свързани публикации