Първи впечатления от Национални дни на кариерата 2013

Днес, 12 март, стартира 12-тото поредно издание на форума Национални дни на кариерата. Събитието се провежда на 5-ия етаж в НДК и събира на едно място 109 фирми на близо 160 щанда.

Стартът на форума бе даден точно в 10ч. с приветствените думи от управителя на JobTiger Светлозар Петров. Към него се присъединиха заместник министърът на образованието, младежта и науката в оставка Петя Евтимова, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова, изпълнителният директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, изпълнителният директор на Агенция по заетостта Камелия Лозанова и конфедералният секретар на КТ „Подкрепа” Емил Димитров.

В залата присъстваха много журналисти и посетители на изложението. След официалната церемония беше даден старт на същинската част от форума. Младите специалисти и студенти започнаха да проучват възможностите за стаж или кариера, а от 11 часа започнаха и презентациите на някои от най-големите компании-работодатели, участващи в изложението. Мероприятието ще продължи днес и утре, като на място можете да се запознаете с програмата на презентациите.

Форумът Национални дни на кариерата отдавна се е утвърдил като отлично място за начало на кариера в България. Средно един от шестима посетители намира стаж или работа в желаната от него насока. Заповядайте и вие – шансът е на ваша страна, особено ако сте добре подготвени, знаете какво точно търсите и имате амбиция да се реализирате на сложния трудов пазар у нас.

Публикации от серията