Работа в компания, посветила се на спасяването на хора в открито море

Viking Life-Saving Equipment е поредната водеща компания в своята сфера в световен мащаб, която развива своя бизнес от България. Компанията е световен лидер в областта на решенията за безопасност, свързани с морската индустрия – както за пасажерски, така и за  карго кораби, нефтени платформи, яхти, риболов и военни кораби. Фирмата разполага и с подразделение, което е специализирано в личните предпазни средства за пожарникари.

Компанията навлиза в България през 2014 г. Първоначално се занимава в страната се развива само производственото звено, но към момента Viking имат в България център за споделени услуги, чрез който се обслужват функции като счетоводство, финанси, логистика, човешки ресурси, продажби и инженеринг за другите фирми от групата по света.

Разговаряхме с Милена Георгиева, която е мениджър Човешки ресурси за България в бизнесорганизацията, по време на пловдивското издание на „Национални дни на кариерата“ 2018. Компанията е разположена в индустриалната зона на оформящият се вече като индустриална столица на страната втори по големина български град, затова и участието на Viking бе концентрирано там. Милена ни разказа, че в момента се търсят специалисти на различни нива, както за производството, така и за центъра за споделени услуги. Има възможности дори за неопитни хора, които търсят развитие. Сред общите изисквания изпъква едно – владеенето на английски език, защото той е работния в рамките на компанията. Добрите компютърни умения също са за предпочитане, но те все пак зависят от длъжността, за която се кандидатства. Вижте подробности във видеото.

Свързани публикации