Работодателите на Виртуални дни на кариерата 2018: Мelon

Работодателите на Виртуални дни на кариерата 2018: Мelon

Виртуални дни на кариерата 2018 наближават. На 16 май чрез http://virtual.careerdays.bg от всяка точка на света ще можете да се свържете онлайн с водещи компании в България, за да проведете кратко чат-интервю за работа с представители на HR отделите им. Запознайте се с няколко от работодателите, които ще са част от това събитие – как те виждат компанията си, какви позиции ще предлагат по време на Виртуални дни на кариерата и какво очакват от тези, които ще посетят виртуалния им щанд. Днес ви представяме Нина Ценова, Talent Acquisition Specialist в Melon.

nina

Здравейте, Нина. Разкажете ни с какво се гордее Вашата компания?

С три неща:

1. Хората са най-голямото ни предимство. Екипът ни е от свежи, находчиви и можещи програмисти. Работим както с уеб, така и с мобилни и десктоп решения.

2. С широкото ни и разнообразно портфолио от поддържани платформи и технологии. Често клиентите се обръщат към нас, тъй като тук могат да намерят на едно място всички отговори за интегрираните си решения. И при уеб, и при мобилни технологии покриваме всички основни и най-разпространени технологии за разработка на сървърната и фронт-енд (потребителска) част на приложенията. Освен чисто технологични екипи, имаме и отдели за дизайн на потребителски интерфейс и графичен дизайн, осигуряване на качество и решения за интерактивни медии.

3. И с органичния ни растеж. Започнахме преди повече от 15 години като български стартъп на приятели, а в момента имаме 3 развойни офиса в София, Велико Търново и Скопие с над 150 висококвалифицирани специалисти.

Какви са основните мотивиращи фактори за Вашите служители?

Атмосферата и обстановката, която създава екипът ни. Отношенията ни – както с клиентите, така и вътре в компанията, са основани на искрената и открита комуникация. Работим по разнообразни и иновативни проекти от цял свят. И не спираме да инвестираме в развитието на хората чрез вътрешни и външни обучения и събития. Имаме и гъвкаво работно време, което позволява баланс между работа и личен живот.

Кое е основното качество на Вашите служители?

Be smart, be nice, make things happen е нашата философия, както за работата ни с клиенти, така и за подбора на хора. Ако едно от тези три качества липсва, останалите се обезсмислят. Затова и сме изградили екип от свежи, находчиви и можещи специалисти.

Каква е любимата ви офис традиция?

Social Friday – всеки месец в един от петъците различен екип организира тематично парти за колегите в офиса. Например wine tasting, cocktails party, craft beers, греяна ракия & вино и др. Екипът организатор след това номинира някой от останалите екипи за следващия Social Friday. Бюджетът за събитието, разбира се, се осигурява от Melon.

Какви позиции ще промотирате на Виртуални дни на кариерата 2018?

Търсим програмисти с Python, PHP, Ionic/Angular, SharePoint, JavaScript Game, както и QA Tester и Automation Developer. В момента имаме и една отворена Junior позиция за системен администратор.

Как хората, които ще дойдат на виртуалния Ви щанд, да се подготвят за чат-интервюто?

Необходимо е просто да бъдат себе си – да зададат въпросите, които ги интересуват, и да отговорят на нашите. Интервюто е разговор, от който ние да разберем повече за кандидата, а и той да научи повече за културата и работата в Melon. Само така и двете страни могат да преценят, дали биха имали ползотворни и дългосрочни взаимоотношения.

 

Свързани публикации