Работодателите на Виртуални дни на кариерата 2019: Hewlett Packard Enterprise

Inensia_Image_for_PRВиртуални дни на кариерата 2019 наближават. На 16 май чрез http://virtual.careerdays.bg от всяка точка на света ще можете да се свържете онлайн с водещи компании в България, за да проведете кратко чат-интервю за работа с представители на HR отделите им. Запознайте се с някои от работодателите, които ще са част от това събитие.

С какво се гордее Вашата компания? 
Hewlett Packard Enterprise е сред водещите компании на пазара на ИТ инфраструктурните продукти. Нашият печеливш бизнес се основава на напреднали технологии, стабилни партньорства и над 65000 щастливи колеги, които се борят неуморно да доведат всички „по-бързо“ до успеха.  

 Какви са основните мотивиращи фактори за Вашите служители? 
Основните причини колегите ни да са щастливи са свързани не само с добрата работна обстановка и придобивки, но и със сплотената среда и култура. Балансът между служебни задължения и личен живот, както и ценностите и възможността за включване в множество доброволчески инициативи, обвързани с корпоративната отговорност, ни правят предпочитан работодател.

 Кое е основното качество на Вашите служители? 
В HPE най-много ценим желанието за развитие и жаждата за натрупване на нови умения. Нашите служители са тези, които държат кариерата си в свои ръце. Нашата роля като работодател е да им предоставим условията, необходими за развитието на цялостния им потенциал. 

Каква е любимата ви офис традиция? 
В офиса ни място заемат различни традиции – от пеене на „Happy Birthday” до бюрото, през спортни инициативи до доброволчески акции. Като социално отговорна компания провеждаме разнообразни инициативи по различни поводи през цялата година. Колегите ни участват в различни вътрешни доброволчески организации с цел подобряването на работната средата 

Какви позиции ще промотирате на Виртуални дни на кариерата 2019? 
Нека не забравяме, че преди всичко сме IT компания, така че позициите ни под една или друга форма ще са свързани с информационните технологии, и по-конкретно в областта на сървъри, устройства за съхранение, мрежови и облачни технологии. Разбира се, освен центърът ни за техническо обслужване на корпоративни клиенти, където се намират роли като инжинери с различни езици и на различни нивав софийския ни офис се помещава един от най-големите Supply Chain хъбове в Европа, с роли в сферата на планирането, логистиката и бизнес и финансовите анализи. Не на последно място тук е и центърът ни за отдалечени услуги в сферата на проекти, процеси, работа с партньори и доставчици както и административни дейсности. 

Кои са трите най-важни въпроса, които задавате по време на интервю с кандидат? 
Какъв пример за предизвикателства, срещнати в работния/академичния си път досега могат да ни споделят, как са ги преодолели и какво са научили? 

Как опитът им и уменията им до момента могат да бъдат полезни за позицията, която коментираме? 
Кое е нещото, което искат да вземат от ролята, ако ги назначим на нея?  

Как хората, които ще дойдат на виртуалния Ви щанд, да се подготвят за чат-интервюто? 
С усмивка и въпроси за Hewlett Packard Enterprise, така че да се запознаят с нас в повече подробности. Ако знаят и някой чужд език освен английски, който е задължителен за всяка роля, нека споделят нивото, на което го владеят. 

Свързани публикации