Радомир Дуков, Райфайзенбанк: „Банковата сфера винаги е била притегателен център за млади професионалисти“

Спонсорирана публикация

През изминалата седмица имахме удоволствието да се запознаем с Радомир Дуков, Началник отдел „Управление на операционен риск и риск от измами“ в Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Той сподели с нас основни моменти от професионалната си история в Райфайзенбанк, към чийто екип се присъединява преди повече от 8 години. Г-н Дуков развива положително отношение към банката много преди да започне работа там.  Именно по тази причина, при първата открила се възможност, той кандидатства и става част от екипа й. Той определя това свое решение като едно от най-важните и успешни в професионалната си кариера.

Г-н Дуков сподели, че в работата го мотивират две основни неща – резултатите от самата работа и взаимодействието с колегите му. Той вярва, че е заобиколен от страхотни хора и професионалисти и не намира работата си за натоварваща, а я разглежда по-скоро като възможност да черпи постоянно вдъхновение и мотивация. Средата на работа в банката допринася за развитието не само на по-добри професионалисти, но и на по-добри хора, допълни той. Според него, най-важното за една работа е, да обичаш това, което вършиш.

Разговаряхме и за младите хора и техните кариерни възможности. Г-н Дуков отбеляза, че банковата сфера винаги е била притегателен център за млади професионалисти. В този бранш, според него, човек може да придобие цялостна представа за икономическия живот в страната, а възможностите за усвояване на знания и опит са неограничени. Той наблегна също и на факта, че в банката съществуват отлични условия за развитие.

В младите хора г-н Дуков цени най-вече желанието им да учат, целеустремеността и комуникационните им умения. Той посъветва младите таланти да подбират много добре първата работа, която започват след студентската скамейка. Според него, това е един от най-важните избори в професионалния им живот.

За финал на разговора ни, г-н Дуков допълни: „Отделете повече време, бъдете по-търпеливи и наистина започнете работа, която Ви доставя удоволствие и Ви дава възможност за развитие“. Едно наистина добро допълнение към принципа на Райфайзенбанк „Нашите хора са нашият бранд“.

Присъедини се към екипа на Райфайзенбанк България, научи повече за вакантните позиции и стажантски програми тук>>  https://www.rbb.bg/bg/careers/.

Публикации от серията