Red Bull Soapbox за първи път в България

Състезание за оригинални идеи и силни усещания

За първи път Red Bull ще организира надпревара за самоделно направени колички и в България. Red Bull Soapbox е състезание, в което могат да участват всички желаещи над 18г – достатъчно е само да формират отбор от 4-ма ентусиасти, да моделират сами своя безмоторен автомобил и да се регистрират за участие на официалния сайт на събитието до 30-ти юни: www.redbullsoapbox.bg.

Правилата за участие са  свързани с безопасността на придвижване, атрактивността на екипа и най-вече с щурия и нестандартен дизайн на автомобила. Важно е колата да е безмоторна, да има спирачки, да е оригинална и невиждана до сега, както и да е съпроводена от екип-смелчаци. С Red Bull Soapbox всеки има възможност да мисли новаторски, да развихри въображението си и да твори свободно. А за гориво може да използва единствено силата на отбора си, с чиято помощ ще трябва да преодолее трасето.

Жури от публични личности с „бензин в кръвта“ ще избере от изпратените заявки за участие и скици отборите-финалисти, които не трябва да надвишават 70 от цялата страна. Те ще могат да покажат на живо своите уникални самоделни колички, като се спуснат по бул. Черни връх в гр. София на 28 септември 2014г. Всеки отбор има право на едно спускане, с което да стигне успешно и най-бързо до ФИНАЛ-а и да спечели сърцата на публиката и журито. Отборът, който спечели 1-ва награда ще замине за Световните серии по гмуркане от скали-Red Bull Cliff Diving в Рио де Жанейро, Бразилия, благодарение на организаторите от Red Bull. Подгласниците ще получат съответно 2-ра награда: пътуване до Хангар 7 в гр. Залцбург, Австрия (уникален център с колекция от исторически самолети, хеликоптери и състезателни автомобили от Формула 1), както и 3-та награда: 8 билета за шоуто Night of the Jumps в столичната зала Арена.

Red Bull Soapbox е състезание, проведено за първи път в Белгия през 2000г. До този момент, то е обиколило над 20 държави. Навсякъде  Red Bull Soapbox обединява хората с творчески заряд, смелост и умение да майсторят. То е предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни състезатели.

Състезанието Red Bull Soapbox отразява изцяло духа на известната марка, а именно, да се закачаш с живота и да не СЕ взимаш много на сериозно. Състезанието в прекия смисъл на израза  „дава крила“ на участниците за едно невероятно изживяване, както и намигва на зрителите и журито да не са прекалено строги и взискателни. Независимо в кой град и държава се провежда, Red Bull Soapbox влияе върху доброто настроение на всички хора.  Подготовката, селекцията и самата надпревара са толкова атрактивни и забавни, че не ни е възможно да си помислим за друго освен за Red Bull – 100% оригиналност, която не може да бъде копирана по никакъв начин.

Свързани публикации