Рени Попчева взе голямата награда в Innovation Challenge 2012 с проекта Embrioo

Първото състезание за иновативни мениджъри Innovation Challenge 2012 приключи на 28 септември с церемония, на която бяха връчени наградите в конкурса. До финала бяха допуснати 23 участници. Пет от тях бяха избрани да представят проектите си пред публика, а журито избра победителите:

Пълна стипендия за обучение в Executive MBA на City College/University of Sheffield на стойност 15 000 евро получи:

Рени Попчева, създател и управител на Embrioo.com

 

50% стипендия за обучение в Executive MBA на City College/University of Sheffield – всяка по 7500 евро получиха:

  1. Лора Дичева,  маркетинг директор на MediaPro Entertainment

  2. Велизар Димов,  главен инженер на Johnson Controls

 

30% стипендия за обучение в Executive MBA на City College/University of Sheffield получиха:

  1. Стефан Киряков, мениджър „Бизнес развитие“ в  Sirma Solutions

  2. Цветослава Кьосева, мениджър на Иновационния център на Мобилтел

 

Рени Попчева:

„Бях изключително щастлива да чуя, че има състезание за иновации в България, бях впечатлена, че най-накрая няколко човека са сметнали, че това е важно. С много голямо удоволствие кандидатствах и за мен не беше толкова важен изхода от този конкурс, колокто това, че е в подкрепа на иновацията. Смятам, че все повече хора трябва да иновират и трябва да повярват, че иновацията е това, което води света“.

Embrioo е онлайн от година и половина, като проект се разработва от шест години. След този проект Рени работи по още три идеи, които смята да реализира в следващите „30-40 години“. „В образованието липсват реалните умения и нагласи младите хора да успяват. В образованието се учат по-скоро теоретично нещата, наизустяват се, а в реалния живот това не ти помага“.

От кого се е вдъхновила Рени в кариерата си? „От двама мои бивши шефове – в British American Tabacco и в Danone, и двамата чужденци. Те не се взимаха толкова насериозно, а в същото време бизнесът им вървеше отлично. До този момент смятах, че ако бизнесът трябва да расте трябва да си строг, супер взискателен, организиран, спазващ йерархията. Това бяха първите, които не го правеха по този начин и въпреки това бяха успешни. Понеже съм до някаква степен артистична натура харесах детския им ентусиазъм“.

„Очаквам след няколко години Embrioo да е проект от ранга на Facebook. Страх ме е ако трябва да бъда CEO на компания, която току-що е получила грант от 5 млн долара и трябва да се развива в световен мащаб. Затова смятам, че MBA ще ми помогне по-добре да управлявам компанията“.

 

За Embrioo

Онлайн платформата за отворена иновация събира на едно място идеи и концепции, предложени от креативни екипи от целия свят, които могат да бъдат развити за големи корпорации, сред които Кока Кола и Данон. В сайта може да се регистрират и екипи от служители на дадена компания, както и студентски отбори.

Как се е родила идеята и как се е развил проектът за шест години? Вижте във видеото:

Innovation Challenge 2012 е съвместна инициатива на Маркет Тренд и JobTiger. Ernst & Young и Софарма подкрепиха финансово първото издание, а медийни партньори бяха: JobTiger.tv, Bulgaria OnAir, Investor.bg, httpool, Бг Радио и Метрореклама. 

Публикации от серията