Роман Хапачило на hruIT – Как да превърнем лайковете в успешни назначения

Маркетинг и HR инструментите се сближават все повече, когато става въпрос за усилия по привличане на таланти в компанията. Как обаче най-добре да превърнем харесванията в социалните мрежи и популярността на марката в успешни назначения?

Според Роман Хапачило, ръководител на подбора на EPAM Systems за Украйна и България, това най-добре се постига, като всички отдели работят в екип и използват всички възможни канали, не само социалните мрежи, но и събития, уебинари, имейл маркетинг и т.н. – въобще всички разработени маркетинг канали. Според специалиста социалните връзки трябва да се използват и по-умно – не просто за споделяне на информация, но за показване на добри практики и интересни истории. Той прави паралела, че и продажбите и подборът са в голяма степен създаване на мрежа. Социалните мрежи пък създават вече професията на дигиталния рекрутер.

Съветът на експерта е да се мисли винаги къде е публиката. Защото тя не винаги е там, където я търсят специалистите по подбор. Кои са по-добрите варианти – в приложеното видео.

Презентацията на Роман Хапачило се проведе по време на първата HR UnConference в България (#hruIT in Sofia). Част от глобална серия от подобни нестандартни прояви, целодневното събитие в София събра HR специалисти и специалисти подбор от ИТ компании. Причина за това бе фактът, че то бе специално насочено към проблемите на ИТ подбора, породени от нарасналото търсене на висококвалифицирани ИТ кадри. Ключови дискусии включваха съвети и демонстриране на успешни механизми при търсене и наемане, добри практики за международен и локален подбор, сложни решения в областта на social sourcing и нови платформи за рекрутъри.

Събитието бе организирано от GlobalHRU – една от най-бързо развиващите се компании в областта на човешките ресурси и обученията, благодарение на  EPAM България, и в партньорство с JobTiger и Българската асоциация за управление на хора.

Публикации от серията