Рубрика „Успешният стажант“ – Росен Сасов, Делта Соурс

Рубрика „Успешният стажант“ – Росен Сасов, Делта Соурс

Делта Соурс е софтуерна компания, която стъпва на българския пазар в Пловдив през 2012 година. Фокусът е разработката на нестандартен и персонализиран софтуер за големи технологични компании. Използвайки богат набор от ИТ технологии и отлично обучен и сертифициран екип успява да отговори на очакванията на своите клиенти. В последните 4 години провежда летни стажантски програми, в които дава възможност на мотивирани студенти и обучаващи се в ИТ сферата да започнат кариерния си път.

Росен Сасов е завършил Технически Университет София – филиал Пловдив, като по време на обучението си е участвал в програмата Еразъм в Швеция по направление Компютърни Науки. В момента работи по проект за един от най-големите белгийски телекоми.

Как започна твоят път в Делта Соурс и как научи за стажантската програма?

Професионалният ми път в Делта Соурс започва преди три години чрез стажантска програма, за която научих от своя преподавателка в Техническия Университет.

Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения ?

За мен стажът ми в Делта Соурс беше от ключово значение за придобиване на знания и компетенции в технологичната сфера, тъй като повечето от темите не се покриват от учебните заведения и е нужна добра самоподготовка. Обучението по време на стажа ми позволи да достигна до тези знания и умения като бях правилно насочван от хора доказали се в тази сфера.

С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?

Стажът беше изцяло с практическа насоченост като в началото трябваше да се покрият базовите основи на технологията, която в моя случай беше Java. След това последва подготовка и въвеждане в проект, където натрупвах нови знания и се сблъсках с други технологии като GraphQL и MongoDB.

Кой беше най-интересният ти проект/ дейност от стажа

Най-интересният момент в стажа ми беше финалният проект. Трябваше да изработя електронна система за обслужване на библиотека, използвайки всичко научено по време на стажа ми.

Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?

Бих искал да продължа да надграждам уменията, които към момента съм изградил и да се сблъсквам с нови технологии, както и да напредна в сферата на софтуерните архитектури.

Защо би препоръчала вашата фирма и стажантска програма?

За мен едно от най-големите предимства на Делта Соурс е, че осигурява сертифициране към Oracle, а тези сертификати са най-престижните в областта на Java програмирането.

Също така по време на стажантската програма, а и след това, имаш възможност да се учиш и да работиш с доказали се професионалисти.

 

Свързани публикации