На 8 април – бъди №1 на платформа №1 в света за кариерни форуми

На 8 април – бъди №1 на платформа №1 в света за кариерни форуми

Виж как да се подготвиш за блестящо представяне и успешни срещи със специалистите по подбор на виртуалния ден от „Национални дни на кариерата 2021“, който ще се проведе на Brazen Technologies – платформата, призната за №1 в света за кариерни изложения.

Участието в онлайн събитието е безплатно за търсещите работа или стаж. Всеки кандидат се нуждае единствено от предварителна регистрация и устройство, свързано с интернет, по време на събитието – на 8 април от 11:00 до 17:00 часа.

Регистрирай се и създай впечатляващ профил

 1. Отиди на този адрес и създай свой потребителски профил. Виж видео инструкции.
 2. Представи се с 1-2 изречения накратко в профила си, така че специалистите по подбор да добият представа кой си и към какво се стремиш. Очертай кратко и целенасочено твоите умения и компетенции.
 3. Качи актуализирано СV.
 4. Ако решиш да качиш своя снимка – не забравяй, че тя трябва да те представя в делова светлина.
 5. Възползвай се от възможността да качиш линк към профила ти в професионалната социална мрежа LinkedIn.

Съвет: Не чакай деня на събитието, за да се регистрираш и да създадеш профил. Информацията, която ще качиш за себе си, ще е видима предварително за представителите на компаниите, които търсят нови кадри и стажанти. Те ще я използват, за да открият и поканят на среща кандидатите, които ги впечатлят.

Ти избираш с кого да разговаряш

На 8 април – по време на виртуалния ден на „Национални дни на кариерата 2021“  ти ще избереш с кои работодатели да проведеш интервюта за работа. Затова:

 1. Запознай се предварително с участващите на изложението работодатели. Подготви се за разговор с представителите на компаниите, които ти допадат, като научиш повече за тях: за техните ценности, за дейността и социалната им отговорност, както и за политиката им относно обучението и кариерното развитие на младите специалисти. Такава информация има в интернет и в секцията с работодатели на JobTiger.
 2. По време на събитието кликни на щандовете на компаниите, които си избрал. Нареди се на опашка (ако има и други чакащи) и подай заявка за разговор с техните представители. Виж видео инструкции.
 3. Можеш да се наредиш на опашка пред повече от един щанд едновременно. Можеш и да провеждаш разговори със специалисти по подбор, докато си и чакащ на въпросните опашки.
 4. Технически възможно е да провеждаш паралелно два и повече чата с представители на различни фирми.

Съвет: Възползвай се от опциите на онлайн платформата на Brazen Technologies и организирай времето си така, че да успееш да проведеш срещи с представителите на всички избрани от теб компании.

Възползвай се максимално от интервютата

 1. Задължително започни чата с поздрав и попитай как се чувства човека отсреща. Но не се увличай прекалено в общи приказки – имай предвид, че времето ти е ограничено. Всяко интервю е с продължителност 10 мин. Можеш да следиш оставащото ти време на обратния брояч на платформата.
 2. Бъди готов да отговаряш най-вече на въпроси по представеното от теб CV в първите 2-3 минути от интервюто. Подготви си въпроси, които да зададеш и ти на свой ред на работодателите.
 3. Всеки от представителите на компаниите изложители ще се срещне онлайн на 8 април средно със 100 кандидата само за 6 часа! Остави добро впечатление у събеседниците си, като не пропуснеш да си вежлив и в края на разговора ви! Пожелай хубав остатък от деня и покажи, че си готови да продължите разговора си и след форума.
 4. След приключването на всеки разговор, може да му дадеш рейтинг или да добавиш бележки – видими само за теб. Така по-лесно ще се ориентираш после във впечатленията си от многото проведени интервюта. Платформата предоставя и опция да проследиш историята на разговорите си. Виж видео инструкции.

Съвет: Подготви се за онлайн интервютата на „Национални дни на кариерата 2021“ като за срещи очи в очи. Не само актуалното СV и умелите ти отговори ще са от значение, но и представителният ти външен вид (така че не стой на дивана, облечен в удобния ти стар пуловер). Всяко чат интервю по време на събитието е с опция да прерасне (по желание на теб и събеседника ти) в аудио или видео разговор.

Успех!

Свързани публикации