Какво да очакваш на „Национални дни на кариерата“ на живо и как да станеш предпочитан кандидат?

Какво да очакваш на „Национални дни на кариерата“ на живо и как да станеш предпочитан кандидат?

Какво всъщност се случва, когато участваш на живо в „Национални дни на кариерата“?

Ако вече си кандидатствал за работа, значи много бързо ще разбереш какви две големи предимства ти дава явяването на кариерен форум. Първо, пропускаш етапа с подаването на документи и чакането евентуално да те поканят на интервю за работа. Второ, няма нужда да са те харесали сред множеството други кандидати – ти решаваш с представителите на кои фирми да водиш разговори за работа или стаж!

Това обаче ще се случи само ако се регистрираш  (за по-малко от минута) безплатно за участие в срещите на живо от календара на „Национални дни на кариерата 2021“: във Варна на 10 май, в Пловдив – на 12 май и в София на 18 и 19 май.

Има и допълнителни предимства

Да отидеш на форум за търсене и предлагане на работа и стаж за млади специалисти и студенти, организиран от JobTiger, си има и още предимства, които едва ли ще пренебрегнеш:

* На „Национални дни на кариерата 2021“ ще участват водещи компании от всички отрасли, които дори и в настоящата криза имат нужда от нови хора в екипите си;

* Предложенията за работа и стаж са специално насочени към млади специалисти и студенти;

* Можеш да отидеш на срещите в град по твое желание: Варна, Пловдив или София;

* Само за няколко часа можеш да проведеш десетки интервюта за работа или стаж;

* За по-малко от един работен ден ще си наясно какво се търси на пазара на труда у нас и доколко твоите умения и качества могат да ти  помогнат да стартираш перспективна и удовлетворяваща те кариера;

* Можеш да получиш и ценна обратна връзка за това дали СV-то ти те откроява като подходящ кандидат и добре ли се представяш по време на интервю за работа;

* Входът за посетители е свободен!

Какво се случва по време на форума

Срещите между работодателите и младите специалисти ще се проведат във Варна (Дворец на културата и спорта, зала Младост Б);  Пловдив (Пловдивски Панаир, Конгресен Център) и София (Национален дворец на културата, ет. 5) при спазване на всички предписани мерки за безопасност във връзка с пандемията. Всеки от изложителите ще има свой щанд, където желаещите могат да разговарят с представители на съответния работодател за възможностите за стаж и работа в компанията, както и да научат повече за фирмената дейност, предлаганите обучения и др. Можеш да попиташ и какъв е профилът на кандидата, когото търсят, както и всичко, което те интересува. Ако си допаднете, ще бъде насрочена дата за интервю в офиса на компанията и е възможно ти да си следващият в екипа на работодателя, към който се стремиш. Времето за всеки разговор и броят на възможните срещи не са ограничени.

Как да се откроиш сред останалите кандидати?

Хубавото на интервюта за работа по време на кариерен форум е, че нямаш точно фиксиран час, в който да започва всеки от разговорите ти, затова спокойно можеш да се облечеш (спретнато и делово), да вземеш няколко копия на СV-то си и да потеглиш към мястото на срещата. Ако искаш да си сред забележителните кандидати, ето как да се подготвиш:

* Вече можеш да достъпиш списъка на компаниите-изложители. Разгледай сайтовете и обявените им позиции и проучи дейността им, доколкото ти е възможно, за да избереш точно тези работодатели, с които искаш да се срещнеш.

* След като се запознаеш с дейността и културата на фирмите, с чиито представители искаш да се срещнеш, си подготви и въпроси към тях. Така ще проличи, че си ентусиазиран и заинтересован кандидат.

* Помисли си кои са твоите качества и умения, които биха били от полза за фирмите, към които се стремиш. Състави от тях кратко представяне, с което да заинтригуваш специалистите по подбор още в началото на вашия разговор.

* Усмихвай се, въпреки че носиш предпазна маска на лицето си и бъди търпелив, ако се налага да повтаряш казаното от теб, когато маската пречи да бъдеш чут. На свой ред, питай, когато мислиш, че събеседникът ти е казал нещо важно, което не си успял да чуеш добре.

* Не забравяй, че наличието на богат трудов опит не е решаващо на изложение за млади специалисти и студенти. Ключови са вежливостта и увереността ти, както и желанието да учиш и да се развиваш.

Успех!

 

Свързани публикации