Какво да попиташ на срещите на живо на „Национални дни на кариерата 2021“?

Какво да попиташ на срещите на живо на „Национални дни на кариерата 2021“?

Ако дойдеш на някоя от предстоящите през май срещи на живо, за да откриеш работа или стаж по време на „Национални дни на кариерата 2021“, ти ще можеш сам да определиш с кои фирми да са интервютата ти. Можеш дори да спреш на всеки щанд. Но за да спечелиш в кариерната надпревара, не е достатъчно само да се явиш усмихнат и уверен на срещата. Нужна ти е специална за целта подготовка, независимо колко още умения и знания владееш.

Ако се довериш на опита ни, който сме натрупали с 20 години провеждане на най-големите кариерни форуми у нас – не бива да спираш етапа на подготовката си до написването на чудесно СV и решението при какви условия и за колко пари искаш да работиш. СV-то, разбира се, е важно, не е без значение и как ще бъде оценен трудът ти, но не забравяй едно ключово нещо: СV-то ти няма да успее да те лансира без твоите умения за добро представяне. А колкото по-впечатляващ си, толкова по-скоро ще реализираш и мечтите си за удовлетворяваща кариера. Освен хубаво СV, спретнат делови вид и добри обноски – нужно ти е да демонстрираш пред специалистите по подбор и интерес и ентусиазъм към позицията. Как да го направиш ли? Просто задай точните въпроси.

Едва ли ще спечелиш мечтаната нова работа, ако просто спираш от щанд на щанд и без дори да знаеш коя точно е компанията изложител, започнеш разговор с въпроса: „А вие какво предлагате?“. В далеч по-добра позиция ще си, ако предварително проучиш работодателите, които ще търсят кадри на „Национални дни на кариерата 2021“ . Харесай си компании, за които би работил с удоволствие и помисли кои твои качества те пък биха счели за предимство. Именно с кратко представяне на силните си страни и на това, към което се стремиш, започни разговора си с евентуалния бъдещ работодател, за да пробудиш интереса му да те интервюира задълбочено. На свой ред – и ти задай въпроси!

За да ти помогнем, ти подготвихме списък с примерни въпроси, които би могъл да използваш по време на интервютата си за работа или стаж:

*Какъв е процесът във вашата компания по включване в работата на новоназначените служители/стажантите?
*Какви обучения провеждате за стажанти/новопостъпили?
*Бихте ли ми разказали за фирмената култура?
*Бихте ли описали основните ежедневни дейности, свързани с този стаж?
*Кои са някои от най-важните качества за успешните стажанти, според вас?
* С какви предизвикателства най-често се сблъскват стажантите /новоназначените във вашата компания?
* Какви ресурси предоставяте на стажантите си, за да подкрепите успеха им?
* Има ли възможности за работа на пълен работен ден или друго развитие след приключването на стажа?
* Имате ли допълнителни въпроси относно мен и моята квалификация?

И още един въпрос – ти регистрира ли се вече за срещите на живо с водещите работодатели у нас? Участието е безплатно, но предварителната регистрация  ти е нужна. Направи го в няколко лесни стъпки и ще те очакваме: във Варна – на 10 май, в Пловдив – на 12 май и в София на 18 и 19 май! Разбери повече на: national.careerdays.bg

 

 

Свързани публикации