Какво се случва на онлайн кариерен форум?

Какво се случва на онлайн кариерен форум?

Вече всичко е много по-лесно. Някога (не много отдавна обаче) беше немислимо да си седиш вкъщи, да си чатиш и да приключиш деня с перспективата за нова работа или поне за летен стаж. Днес това е напълно възможно! 

Виж как ти да си този, който ще обере овациите и предложенията на работодателите – още сега, на 8 април в рамките на „Национални дни на кариерата 2021“.

Нов свят и преобърната реалност или…

Вярно, пандемията от COVID-19 катализира процесите на дигитализация, но всъщност не заради заплашващи живота ни вируси и локдауни се стигна до оптимизирани иновативни решения за срещи с работодатели онлайн. JobTiger още през 2015 година проведе първия виртуален кариерен форум у нас! И продължи да следи  тенденциите и да внедрява новостите, определящи бъдещето на срещите между търсещите и предлагащите работа, защото независимо от медицинските или социалните обстоятелства, едно е ясно – все повече ще се срещаме виртуално, за да можем да си свършим работата бързо и от всяка точка на света!

Но ти не си бил на онлайн форум и ти е важно да научиш какво точно се случва там!

* Преди деня на форума

За да посетиш онлайн кариерно изложение, организирано от JobTiger, ти трябват две неща: предварителна регистрация, която е безплатна и изисква изпълнението на няколко лесни стъпки, и устройство, свързано с интернет.

Съвет в етапа на подготовката: седмици преди деня на събитието ще можеш да достъпиш списъка на компаниите-изложители. Разгледай сайтовете им и проучи дейността им, доколкото ти е възможно, за да избереш тези работодатели, с които искаш да се срещнеш. Уникално предимство на кариерните форуми е, че  търсещият работа или стаж може да инициира разговор с представителите, на която компания си избере. А всеки специалист подбор ще се впечатли, ако демонстрираш познания за фирмата, която представлява!

* В деня на форума

Ако избереш да посетиш онлайн форум на JobTiger, директно се възползваш от иновациите на платформата, определяна като №1 в света за такива събития – Brazen Technologies. При включване в самото събитие, ще попаднеш във виртуално лоби, където са разположени щандовете на всички фирми, търсещи нови кадри и/или стажанти. За да избереш с чий представител да разговаряш, просто трябва да кликнеш на щанда му. Веднага ще получиш достъп до неговото представяне, както и подробности за предлаганите в момента позиции. Ако интересът ти за среща е провокиран и избереш опцията за чат, ще можеш да проведеш 10-минутна среща с представител на компанията.

Съвет преди да започнеш чат: разгледай представянето на човека, с когото ще разговаряш и се обърни към него по име. Платформата на Brazen Technologies ти предоставя възможност да избереш в какъв формат да премине разговорът: чат, аудио или видео. Прецени къде е твоята сила или как най-добре ще прикриеш притеснението си и се възползвай от предоставените опции!

Възможно е пред щандовете на някои работодатели да има опашка от чакащи. Ти можеш също да се наредиш и докато чакаш реда си, да комуникираш с представителите на други фирми. Имай предвид, че можеш сам да определиш в колко чата едновременно да участваш – само в един или пък в няколко.

Както вече споменахме, интервютата са с определено времетраене от 10 минути. Възможно е то да бъде удължено от човека, с когото разговаряш, но твоята цел е кратко и ясно да разкажеш за себе си, за целите и желанията си в професионален аспект и да споделиш защо точно в тази фирма искаш да работиш. Няма да е трудно, ако си помислил за тези неща предварително и ще откриеш, че 10 минути съвсем не са малко за един отличен старт в кариерата!

Съвет след всеки чат: след като приключи разговорът ти с представителя на избраната от теб компания, има форма, в която да си нахвърляш бележки от срещата, както и да й дадеш оценка – и двете са видими само за теб. Рейтингът и записките ти ще ти помогнат да се ориентираш след като проведеш множество срещи само за няколко часа и така няма да се объркаш за какво точно е ставало дума във всеки разговор. След приключване на даден чат, ще имаш достъп и до транскрипция на проведения диалог, а то значи до телефони, имейли и сайтове, които ще са ти полезни от тук нататък. Възползвай се от тези възможности, оцени и запиши важната информация, а не бързай веднага да продължиш към следващата онлайн среща!

Ще ти издадем и една тайна

На 8 април, по време на виртуалния ден на тазгодишния, 20-и поред, форум „Национални дни на кариерата“ ще можеш да провокираш интереса на водещи работодатели още преди срещата си с тях. Как?  Чрез публикуваните в профила ти кратко представяне и СV.

За първи път на онлайн кариерен форум на JobTiger има опция за насрочване на график, чрез който представителите на фирмите-изложители ще могат да те поканят на среща, ако са заинтересовани от публикуваното в профила ти.

Регистрирай се безплатно за онлайн събитието в рамките на „Национални дни на кариерата 2021“ тук и не забравяй да следиш полезните ни съвети за това как да се представиш отлично на кариерен форум на страницата ни Дни на кариерата.

Желаем ти успешен старт на кариерата!

Свързани публикации