Над 60% от работодателите и почти 100% от посетителите на първите виртуални „Национални дни на кариерата“ са доволни от участието си във форума

Данните от проведената анкета потвърдиха, че макар и организирано в извънредна ситуация, събитието е изпълнило целта си!

 

В кариерния форум участваха 110 водещи компании от цялата страна и над 5000 млади специалисти, които кандидатстваха за предлаганите работни позиции и стажове. Вследствие разрастващата се епидемия от COVID-19 и мерките, предприети за нейното ограничаване, „Национални дни на кариерата“ се превърна от най-големия кариерен форум в най-големия онлайн кариерен форум.

Според данните от анкета сред включилите се в иновативното събитие, посетителите на форума оценяват високо възможността за непосредствен контакт и го определят като точно толкова ползотворен, колкото и на кариерен форум с реални срещи между участниците. Немалка част от тях дори смятат варианта с чат интервюта за по-предпочитан спрямо разговорите на живо. Платформата е била удобна за ползване и много интуитивна, а това да можеш да участваш в събитието от всяка точка на света, е оценено като практично, спестяващо време и безопасно. Бързата реакция на организаторите при промяната на формата е впечатляваща за немалка част от респондентите.

Още някои акценти от анкетата за обратна връзка:

  • 74% от компаниите и 94% от посетителите е вероятно да препоръчат събитието на колега или приятел;

1 2

  • 74% от компаниите и 94% от посетителите споделят, че платформата е била лесна за ползване;

1 2

  • 60% от компаниите и 90% от посетителите биха участвали отново в онлайн кариерно събитие.

1 2

От обратната връзка е видно и че живият контакт между предлагащите и търсещите работа на реален кариерен форум засега остава незаменим, но виртуалните събития предоставят една също толкова ефективна и полезна среда за осъществяване на целите и на двете страни:

  • Над 50% от компаниите и близо 75% от посетителите казват, че за тях форумът е бил ефективен начин да създадат контакти.

1 2

  • Близо 50% от работодателите и 77% от търсещите работа са споделили, че са създали контакти, които не биха осъществили по друг начин.

1 2

Осмисляйки данните от анкетата, откриваме немалко поводи за гордост – успяхме да организираме това събитие и да дадем своята лепта в усилията, както на бизнеса – да не спира и да търси адекватни решения за справяне в трудната ситуация, така и на младите хора – да не се предават и да се борят за добрите възможности на пазара на труда.

Очакваме ви и на следващото ни изцяло случващо се онлайн събитие – „Виртуални дни на кариерата“ 2020 – на 16 юни!

Свързани публикации