Форумът „Национални дни на кариерата“ се проведе за единадесета поредна година в Бургас и срещна 18 компании с 200 млади специалисти

Форумът „Национални дни на кариерата“ се проведе за единадесета поредна година в Бургас и срещна 18 компании с 200 млади специалисти

Стотици млади хора посетиха тазгодишното издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в Бургас, което се проведе вчера, 20 март, в Бургаски свободен университет.  

Събитието се случи за единадесети път в града в партньорство с Бургаски свободен университет. Дългогодишен партньор на изложението е Нестле България. 

Изложителите тази година бяха 18 – основно големи компании, представители на различни сектори – финанси, електроника, химическа индустрия, телекомуникации, хранителна промишленост, ИТ, аутсорсинг, обслужване на клиенти и др. Специален акцент на бургаското събитие, в унисон със спецификата на региона, бе присъствието на няколко важни компании от туристическия и хотелиерски бранш. На форума бяха представени, както фирми, традиционно участващи на него, така и фирми, които за пръв път се включиха в бургаското издание на най-големия форум за стаж и кариера в България. 

Организирането на форума във фоайето на университета е изключително важно за развитието на младите хора. По време на официалното откриване проф. дпн Галя Христозова, ректор на Бургаски свободен университет подчерта важността на форума и напомни на младите възпитаници на университета, че днес е денят, в който могат да се ориентират на пазара на труда и да се възползват максимално от присъствието на бизнеса. Светлозар Петров, управител на JobTiger, допълни, че ползите за студентите са още няколко: на първо място те имат възможността да се представят и да намерят работа или стаж, на второ място могат да видят какви нужди има бизнеса и да обогатят своите умения, така че да са максимално подготвени какво следва за тях след приключването на университета и не на последно място да си „сверят часовника“ спрямо своите връстници и да видят реално къде стоят те самите. 

„Национални дни на кариерата“ се провеждат за 18-и път в България в осем академични града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив. Организатор е JobTiger, а генерален спонсор Нестле България. Форумът продължава до 8 април, а цялата програма може да видите тук. 

  

 

 

Свързани публикации