Най-чаканата прожекция за програмисти в Пловдив

Тазгодишното издание на PlovDev отново представи при много голям интерес полезни теми, развиващи уменията на ИТ специалистите

PlovDev се случи за пети път, за да затвърди факта, че пловдивската ИТ общност се развива и разраства бързо. Отново свободните места бяха свършили далеч преди събитието. Отново умовете, които се бяха събрали на едно място, демонстрираха, че има бъдеще на ИТ индустрията и извън София.

В препълнения киносалон, в който се проведе конференцията за ИТ професионалисти и ентусиасти, организирана от Proxiad, бяха „прожектирани“ теми, вариращи от Android до Linux, от интернет стандарти до изкуствен интелект, от DevOps до code reviews. Лекциите се превърнаха в разговор в последващите QA сесии, а неформалното обсъждане в паузите се пренесе и на закриващото парти където освен опит и ИТ теми се размениха и наздравици и усмивки.

Лекторите на PlovDev 2017 бяха от различни водещи технологични компании, опериращи в България. Един от тях, Илко Качаров, застана пред камерата на JobTiger.tv, за да отправи своето послание към бъдещите и настоящите софтуерни разработчици: „Много е важно да разберете, че вие сте хората, които трябва да поемат инициативата за вашето развитие… Вие трябва да търсите решение на проблемите и да търсите информация, която може да ви помогне занапред.“

Илко поговори с нас и за ефекта на code review процеса в работата му и значението на дългосрочните архитектурни решения в разработката на софтуер като цяло.

„Много ми харесва как хората (в Пловдив) са мотивирани, са амбицирани, как искат да се развиват и да учат нови неща, и как екосистемата на ИТ специалистите малко по малко се развива и става нещо по-голямо“ – се включи в разговора и друг от лекторите – Дончо Минков, старши технологичен трейнър в Телерик Академия.

Дончо от своя страна призова сега стартиращите софтуерни специалисти да не се спират при първото препятствие: „Програмирането в днешно време не е нещо много трудно за започване, тъй като има изключително много ИТ ресурси… В началото може да ви се види малко по-трудно. Не трябва да се отказвате и съответно да следвате пътя, който сте избрали.“

Ако сте пропуснали това страхотно събитие, обаче, имате втори шанс, защото пълен запис на всички интересни и полезни лекции от PlovDev 2017 можете да намерите тук:

Свързани публикации