С 1160 проведени интервюта завършиха Виртуални дни на кариерата 2020

С 1160 проведени интервюта завършиха Виртуални дни на кариерата 2020

Събитието, което предложи реални работни места в усложнената ситуация на пазара на труда, приключи успешно.

Виртуални дни на кариерата се проведоха за седми път в България на 16 юни 2020 г.  от 11:00 до 17:00 ч.  През това време над 30 водещи работодатели успяха да проведат точно 1160 онлайн интервюта със специалисти от различни сфери, от цялата страна и от чужбина.

Виртуалното кариерно събитие, организирано от JobTiger, е вече познат и приеман все по-добре формат. Онлайн кариерните форуми доказаха своя смисъл особено силно след  успешното провеждане на първите „Национални ВИРТУАЛНИ дни на кариерата“, които бяха спешно трансформирани в изцяло онлайн формат заради пандемията от коронавирус, възникнала в началото на годината.

„Виртуални дни на кариерата“ се реализира като още една възможност в кризата компаниите да намерят своите подходящи специалисти. Форматът на събитието позволява търсещите работа или стаж да кандидатстват от различни градове и държави по най-удобния и бърз за тях начин – от всеки компютър, таблет или смартфон, без да прекъсват нормалните си дневни активности и без да пътуват.

Участващите компании в седмото издание на събитието бяха от различни сфери – банки и финанси, информационни технологии, BPO, търговия, консултантски услуги, производство, човешки ресурси и др.

Интервютата по време на събитието се провеждаха под формата на чат-сесии – утвърден и предпочитан от новото поколение начин на комуникация, а по-притеснителните кандидати си спестиха тревогите от личния контакт. Плюс е, че кандидатите нямаше нужда да избират специално облекло, да обмислят прическа и грим, нито пък да следят за езика на тялото си.

Със седмото си издание „Виртуални дни на кариерата“ отново защити славата си на иновативно събитие, което дава реален шанс и на бизнеса, и на кандидатите за нова работа да сбъднат мечтите си въпреки трудностите на пазара на труда в момента. От началото на кризата досега само екипът на JobTiger успя да организира и предложи кариерни събития, както за младите специалисти, така и за тези с вече натрупан опит. С проведените успешно „Национални ВИРТУАЛНИ дни на кариерата“ в края на март месец и с току що осъществените седми „Виртуални дни на кариерата“, JobTiger доказа позицията си на лидер в ефикасното, безопасно и удобно свързване на работодателите на бъдещето със специалистите от цялата страна.

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. За да научите повече за предстоящите кариерни събития, организирани от компанията, която е и най-големият организатор на кариерни събития в страната, посетете сайта jobtiger.events или следете Facebook и LinkedIn страниците на JobTiger, както и страницата на кариерните събития – Дни на кариерата във Facebook.

За допълнителна информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 49 180 10

Свързани публикации