Запознайте се със Зорница Младенова – един от успешно реализираните стажанти на TSD Group

Запознайте се със Зорница Младенова – един от успешно реализираните стажанти на TSD Group

Запознайте се със Зорница Младенова – един от успешно реализираните стажанти на TSD Group. През септември 2022 г. тя завършва лятната стажантска програма на TSD и днес вече е част от екипа на компанията в Троян за постоянно, в ролята на QA Analyst. Научете повече за Зорница и старта на ИТ кариерата ѝ в TSD от следващото интервю.

  1. Здравей, Зори! Би ли ни споделила каква е специалността, която изучаваш в университета, и какъв практически опит имаше преди да започнеш своя стаж в TSD?

Здравейте! Специалността, която изучавам в момента, е „Информационни технологии в индустрията“ във факултета по Компютърни технологии и системи на Технически университет. Преди да започна стажа си в TSD опитът ми в работна среда беше нулев и мога да кажа откровено вече, че сухата теория няма нищо с практиката. Бих препоръчала на всеки млад човек, който все още обмисля кога да даде начало на своето практическо развитие, да започне още сега, защото е страхотно да виждаш как нещата, които знаеш, се използват в действителност.

  • Как стажантската програма на TSD ти помогна да развиеш своите технически знания и да придобиеш умения в сферата на quality assurance?

Както споделих, преди да започна стажантската програма в TSD нямах практически опит. Точно благодарение на нея аз надградих знанията си, които получавам в университета, развих и практическите си умения, получих подкрепящо отношение от колегите ми. Докоснах се до предизвикателства и започнах да работя по отговорни задачи. Всичко това ме мотивира да се усъвършенствам в сферата на quality assurance и с голяма радост да продължа в TSD, вече като постоянно работно място. Стажантската програма ми помогна изключително много с развитието на редица умения като писане и разчитане на спецификации на софтуерни изисквания, тестване на софтуерни проекти, разбрах какво е то „бъг“ и много други. За 3 месеца научих толкова, колкото не съм си и представяла и все още продължавам да го правя.

  • Разбрахме, че оставаш в TSD за постоянна работа след приключването на летния стаж. Поздравления! Защо реши да останеш част от екипа на компанията?

Реших да продължа кариерния си път в TSD, защото много ми допадна колегиалността, отношенията работодател-служител, възможността и предизвикателството да продължа да градя и развивам уменията и знанията си. Също така много ми хареса начинът, по който тук се предоставя ценен опит и шанс за доказване на уменията на младежите. В допълнение, много ме впечатли мисията на компанията да предоставя работни места в ИТ сектора в град Троян. Смятам, че имам много какво още да науча и да развия.

  • Какви са твоите мечти и очаквания за кариерния път, който ще продължаваш да следваш в ИТ сферата и по-конкретно в TSD?

Макар и за краткото време, в което съм във фирмата, видях, че в ИТ сферата потенциалът за развитие е голям и има много разклонения, по които можеш да поемеш и да се развиваш. Благодарение на TSD разбрах, че няма мечти, а цели, които заедно можем да реализираме ръка за ръка. Смятам, че с продължително насърчаване, постоянство и труд можем да постигнем много!

TSD Group е участник на Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг 2022. Можеш да се срещнеш с екипа на компанията на 25 октомври в Габрово – Технически университет!

Свързани публикации