„Виртуални дни на кариерата“ – лесният начин да намерим нова работа в кризата

„Виртуални дни на кариерата“ – лесният начин да намерим нова работа в кризата

Почти 60% от българите се чувстват застрашени за работата си, а всеки трети търси нова такава

На 16 юни от 11 до 17 ч. ще се проведе седмото издание на „Виртуални дни на кариерата“. Събитието дава възможност – само срещу безплатна регистрация – всеки търсещ нова работа да разговаря онлайн с представители на предпочитани от него компании, опериращи в  различни отрасли. (Повече за компаниите-участници на „Виртуални дни на кариерата“ вижте на: http://virtual.careerdays.bg/bg/participants).

Преди пандемията от коронавирус това събитие беше по-скоро иновативна добавка към традиционните кариерни форуми, организирани вече 19 години от JobTiger. След въвеждането на извънредно положение у нас обаче „Национални дни на кариерата 2020“ се състояха за първи път в изцяло онлайн формат – на 24, 25 и 26 март – като тяхното успешно провеждане даде основание да заключим, че виртуалните форуми ще стават все по-предпочитани и полезни. Още повече, че в момента те са отличен вариант за противодействие на кризата, обхванала и пазара на труда.

Числата са повече от алармиращи
Данни за ефекта на мерките срещу пандемията от COVID-19 върху професионалния ни живот намираме в проучване, реализирано през месеците април и май от Zaplatomer.bg и Paylab.com сред 11 000 души от 15 държави. От него става ясно, че сред анкетираните българи 41% са започнали да работят от вкъщи, всеки трети е бил в платен или неплатен отпуск, 13 % са съкратените, а възнаграждението е било намалено на 18% от запитаните. В резултат, 59% от българите се чувстват застрашени за работата си, а 35% от сънародниците ни обмислят търсенето на нова такава. (С цялото изследване може да се запознаете тук.)

Да намериш нова работа в кризата може да е предизвикателно
На нарасналия брой търсещи реализация на пазара на труда се противопоставя намалелият брой обяви за работа. През април тази година техният спад беше с цели 66% спрямо април 2019 г. Към 8 май 2020 г. данните бяха само малко по-оптимистични – отчетени са 53% по-малко публикувани обяви спрямо стойностите от началото на май 2019 г.

На всички, които се притесняват, че може да не бъдат сред избраните да се явят на интервю за работа, екипът на JobTiger е готов да предложи достъпен начин да покажат качествата си пред водещи работодатели у нас. С помощта само на устройство, свързано с интернет, при това от всяка точка на света, на 16 юни ще може да се включите във „Виртуални дни на кариерата“. В рамките на форума търсещите работа са тези, които определят с кого да бъдат интервютата им. Със сигурност в момента няма по-достъпен, лесен и безопасен начин да бъдете на среща с работодател!

Регистрирайте се ТУК!

Събитието във Facebook

Повече информация за „Виртуални дни на кариерата“

Информация за JobTiger

Свързани публикации