Виртуални дни на кариерата тази година е на 31 май – опитни кадри за вашите екипи на един клик разстояние!

Виртуални дни на кариерата тази година е на 31 май – опитни кадри за вашите екипи на един клик разстояние!

Осмото издание на събитието има за цел да свърже квалифицирани кадри с водещите български и международни работодатели

На 31 май 2022 г. от 11 до 17 ч. ще се проведе форум „Виртуални дни на кариерата“. Ежегодното събитие цели да даде възможност на кандидати от цялата страна да се свържат с потенциалните си работодатели.

Форумът има вече седемгодишна история, която доказва, че дори преди онлайн подборът да стане норма, работодателите и кандидатите се нуждаеха от този тип комуникация.

Основното предимство на Виртуални дни на кариерата за специалистите по подбор е възможността за непосредствен контакт с кандидати с разнообразни профили и по-продължителен трудов стаж. Докато по време на кариерните форуми на живо кандидатите са предимно завършващи студенти с по-малко опит, онлайн форматът привлича и хора със специализация, търсещи нови възможности или на пазара на труда, или пък преквалификация.

Докато при кариерните форуми на живо кандидатът идва на място и в повечето случаи работодателите не знаят съвсем точно с какви профили ще се срещнат на живо, на Виртуални дни на кариерата те могат да бъдат проактивната страна, да разгледат записаните кандидати и опита им предварително и да ги поканят да дойдат на щанда им в деня на събитието.

Виртуалните форуми са и по-малко „взискателни“ от гледна точка на подготовка на HR представителите – брандирането на виртуалния щанд отнема по-малко усилия, отколкото брандирането на този на живо, а и цялостно компанията инвестира по-малко време във виртуално участие, сравнено с това на живо.

Удобството на онлайн формата позволява кандидатите и екипите на компаниите да се включат от всяка точка на света, което дава възможност на работодателите да осъществят контакт с нови кандидати и дори в началото на летния период да потърсят своите нови попълнения за лятото и есента.

Не на последно място, участието в кариерни форуми е нов повод да се заговори за компанията – предварителната комуникация на бранда във връзка със събитието несъмнено постига ефект за подсилване на работодателската марка.

Записванията за компании за Виртуални дни на кариерата са все още отворени на: virtual.careerdays.bg

Свързани публикации