Защо Национални дни на кариерата е форумът, от който са стартирали най-много кариери у нас?

Защо Национални дни на кариерата е форумът, от който са стартирали най-много кариери у нас?

Накратко: 20 години – средно по 10-15 хиляди посетители годишно – е равно на над 47 хиляди, намерили стаж или работа, студенти и млади специалисти.

Мечтал ли си близо 200 водещи фирми от всички отрасли да търсят хора като теб? А знаеш ли, че това се е случвало нееднократно в историята на най-стария и най-успешен форум за търсене и предлагане на работа у нас – Национални дни на кариерата?

Какво означава най-стар и най-успешен? За възрастта няма как да не сме обективни – ежегодният форум ще се проведе за 20-и път тази пролет. Няма да сме субективни и за това какво означава едно изложение да е успешно и затова няма да ти разкажем за емоцията (нито за усилния труд) да създадеш първия кариерен форум в България и да го развиеш от събитие в София, до поредица ежегодни събития в 7 академични града у нас.

Формулата на успеха на Национални дни на кариерата е всъщност съвсем ясна и, да, обективна:
20 години – средно по 10-15 хиляди посетители годишно – е равно на над 47 хиляди стартирали кариерата си млади специалисти и студенти.
А ако не харесваш дългите формули – кратката равносметка през годините е: 1 на всеки 6 участника в събитията намира своята първа работа или летен стаж.

И така до 2020 г., когато пандемията от коронавирус, която силно засегна пазара на труда и направи почти невъзможни провежданията на събития на живо… ни научи, че формулата на успеха е нищо без добрата подготовка и уменията бързо да реагираш и да намираш най-адекватните начини да съдействаш и на бизнеса, и на стартиращите своята кариера, макар и в една безпрецедентна криза. Само за десетина дни през март 2020 г., точно след началото на първия локдаун у нас, екипът на JobTiger успя да организира първите изцяло виртуални Национални дни на кариерата. В рамките на три дни събитието срещна онлайн представителите на 110 водещи компании с 5217 кандидати за работа или стаж. А за успехът му свидетелстват не само доволните участници в събитието, но и спечелените три престижни награди: Награда за HR консултантски проект/инструмент на годината 2020 на Българска асоциация за управление на хора, отличие в категория „Кризисни комуникации“ от наградите PR Приз на БДВО и „Иновации в криза“ на Годишните награди на b2b Мedia.

Идея +: На 20-ото издание на Национални дни на кариерата тази пролет можеш да избереш дали да се включиш онлайн на 8 април, на живо през май или и двете. Ако искаш да научиш кои компании търсят теб и как да се представиш впечатляващо пред тях – виж повече на: national.careerdays.bg.
Участието във форума е напълно безплатно за търсещите работа! Регистрирай се за онлайн изданието и се запиши да получаваш актуална информация за събитието на живо в твоя град!

Свързани публикации