SEETEST 2015 се завърна в София. Браншът търси специалисти

SEETEST 2015 (South East European Testing Conference ) се проведе в на 15-16 октомври в София. След първото гостуване на събитието в Румъния през 2014 г, четвъртото издание на конференцията в областта на софтуерното тестване и управление на качество отново се завърна в България за два дни. Амбицията на организаторите е събитието занапред да се провежда на ротационен принцип из държавите от Югоизточна Европа.

„Основната цел на SEETEST е да промотираме професиите в областта на софтуерното тестване и управление на качеството“, казва през JobТiger.tv Митко Митев, управляващ директор на Quality House, един от организаторите на конференцията. „Опитваме се да доведем някои от най-добрите лектори от света – от САЩ, Европа, Азия. Мисля, че това се отплаща за посетителите“, добавя той. Сред звездите на тазгодишното издание на SEETEST бяха Lee Copeland, Software Quality Engineering и Erik van Veenendaal, Improve Quality Services BV, Bonaire. Интервюта с двамата специалисти очаквайте скоро в JobTiger.tv.

Вижте във видеото защо според Митко Митев трябва да се избере професия в областта на тестването и управлението на качеството в момента и защо този бранш е повече от перспективен.

Организатори на SEETEST са Фондация „Югоизточен Европейски Тест Борд“ , с подкрепата на Quality House.

Свързани публикации