Швед намери мечтаната си работа, опитвайки се да продаде колата си

subaruИзобретателен швед се опита да продаде колата си онлайн, вместо това си намери работа. За  куриозната история съобщава BBC.

28-годишният Нилс Янген се преместил наскоро да живее в нов град с приятелката си. Младият мъж нямал работа, затова подал около 200 CV-та на различни места, но получил само една покана за интервю. Парите му се изчерпали и той се видял принуден да обяви старото си Субару (произведено 1985г.) за продан в интернет. Тъй като съобразил, че автомобилът е твърде стар и неатрактивен, Нилс Янген направил силна визуална реклама на возилото. В нея били „замесени” магьосникът Саруман от филмовата трилогия „Властелинът на пръстените” и актьорът Дейвид Хаселхоф. В добавка било написано, че колата е „ръчно изкована в най-тъмните дебри на японското автомобилостроене”, лично от самия „Саруман на колите”. Младежът отбелязал в обявата също, че е склонен да замени Субаруто за нова работа.

Още на следващия ден завалели предложения за назначение, а изобретателният Нилс приел офертата на автомобилното списание „Auto, Motor & Sport”. „Винаги съм мечтал да бъда автомобилен журналист”, признал шведът пред медиите.

Свързани публикации