Social Jobs е новата платформа за обяви за работа на Facebook

„Със Social Jobs пазарът за подбор вече никога няма да е същият“. Така коментира Forbes новото приложение на Facebook, което интегрира обяви за работа от водещи сайтове за работа в света, сред които Monster.com, BranchOut, DirectEmployers Association, Work4Labs и Jobvite. В момента тези сайтове предлагат общо над 1,7 млн позиции за работа.

Приложението е част от мащабния проект Social Jobs Partnership, в което Facebook си сътрудничи с Министерството на труда на САЩ, Националната асоциация на колежите и работодателите и работодателски организации. Целта му е чрез социалните мрежи най-добрите кандидати да се срещнат с най-добрите организации за работа.

Според информация в блога на инициативата приложението е естествено продължение на използването на социалните мрежи в подбора – специално проучване показва, че 50% от работодателите използват Facebook, за да търсят хора за свободни позиции.

Какво ще се случи с LinkedIN? Forbes започва интересна дискусия за различията в демографията на двете социални мрежи, но всички са единодушни в едно: „Бъдещето на подбора е категорично социално“.

Публикации от серията