София Христова, Дженерали: Работата в онлайн застраховането изисква пълна отдаденост

София Христова работи в Дженерали България от 2009-та година, като от 2011-та е директор „Онлайн застраховане, CRM и проектен офис“. Разговаряхме за тенденциите и работата в онлайн застраховането по повод участието на компанията в инициативата ТОП ИСТ работодател.

„В периода 2010-2011 един от най-предизвикателните проекти беше създаване и въвеждане на онлайн стратегия на компанията – онлайн продажби, онлайн маркетинг и онлайн услуги, които да подобрят обслужването на клиентите. В света пазарът е разделен  – във Великобритания онлайн застраховането е много по-развито от страните в Източна Европа, но тенденциите за онлайн застраховане са във всички държави. Това, което има в развитите държави, е сключване на онлайн застраховки „Живот“ и е нещо, към което ние също се стремим“.

Какви умения са необходими за кариера в онлайн застраховането?

„За да се занимава с онлайн застраховане човек трябва да е готов постоянно да се развива, да е идеен, да се интересува какво се случва на пазара и да се опитва да е една крачка пред конкурентите. Освен опит и знания в застраховането са нужни и знания в технологиите, които да позволят реализирането на един застрахователен продукт. Това е работа, която изисква пълна отдаденост, няма почивен ден. Необходимо е освен комуникативност да се знае английски над средното ниво, защото повечето нови материали са на английски език“.

Публикации от серията