Срещнете се с вашите нови служители тази есен

Срещнете се с вашите нови служители тази есен

Традиционните секторни дни на кариерата на JobTiger и тази година ще съберат на едно място по-фокусирани компании и кандидати за работа в технологичния и аутсорсинг секторите, както и в професиите с бизнес насоченост.

Астрономическото лято дори още не е започнало, а ние ви напомняме за есента? Причината е само една – в разгара на лятото вече няма да са налични добрите оферти за ранно записване за двете специализирани секторни кариерни събития на JobTiger през есента: „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, които ще се проведат в София на 11 октомври, в Пловдив на 15 октомври и във Варна – на 17 октомври, както и „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, които ще се случат в УНСС на 29 ноември.

Защо кариерен форум?

Участието в кариерен форум е доказано работещ начин за намиране на подходящи кандидати за работа или стаж. Това се показва от световната и българската практика и важи особено за откриване на подходящи специалисти, намиращи се в началото на своя кариерен път. JobTiger успешно организира най-големите кариерни форуми в страната вече 17 години. Въпреки развитието на технологиите и по-модерните начини за свързване с кандидатите за работа, изложенията остават основен начин за достигане до актуалното поколение нови таланти. Те се предпочитат както от компаниите, така и от самите търсещи работа, защото дават възможност за пряк контакт между HR специалистите на работодателите и кандидатите – създава се подходяща неформална среда за по-продължителен разговор, в който младите специалисти, които все още не са натрупали прекалено впечатляващи автобиографии, могат да изпъкнат със знания и присъствие. Кариерните форуми са и място, на което се откриват по-нестандартни кандидати.

Този тип събития са и employer branding инструмент – място, на което новите работодатели да се покажат за първи път, а по-традиционните на пазара да напомнят за себе си и да демонстрират своите нововъведения по отношение на добрите работни условия и климат. Това е особено важно за динамични сектори като технологичния и BPO, където конкуренцията между работодателите отдавна е преминала отвъд добрите заплати и се води на полето на допълнителните придобивки, вътрешнофирмената култура и имиджа на компанията.

Едва ли е нужно да напомняме, че всичко това се случва в условията на т.нар. „пазар на кандидата“ – качествените хора не достигат на много нива и сектори, така че позиционирането на дадена компания като работодател може да се окаже решаващо за намирането на нужните таланти, а оттам и за бъдещето ѝ като бизнесорганизация.

По-фокусирано търсене

Секторните есенни кариерни събития от календара на JobTiger обаче носят и допълнителни предимства за участващите компании. Бивайки строго насочени към определени браншове, практиката показва, че посетителите са далеч по-подготвени за предлаганите свободни позиции. Маркетинговата кампания, която съпътства двата форума, е силно фокусирана, така че да ограничи до минимум случайно попаднали кандидати.

Когато участвате на „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, можете да очаквате, че огромната част от посетителите, които ще дойдат до щанда ви, ще си търсят работа или стаж точно в тези сектори. Нещо, което далеч не може да се гарантира по време на по-големи кариерни форуми, като „Национални дни на кариерата“. Точно поради това ИТ, Комуникации и Аутсорсинг кариерното събитие е едно от тези с най-голяма успеваемост и удовлетворение на участващите изложители в богатото портфолио на JobTiger. Тази година форумът ще се проведе в три града – София, Пловдив и Варна, което от една страна отговаря на търсенето на пазара, а от друга дава шанс на изложителите да стеснят кръга от потенциални кандидати и на географски принцип.

В същото време икономическите „Дни на кариерата“ се провеждат в основната сграда на най-големия специализиран бизнес университет в България – УНСС. По този начин събитието дава директен достъп на изложителите до хиляди млади специалисти, всички от които се интересуват от свободни позиции или стаж в икономическата сфера. Около 6000 бяха посетителите на форума през 2017 г. Представете си 6000 потенциални служители за вашата компания с подходящо образование и интереси в един ден.

По-бързият печели

По-ранното записване за есенните събития на JobTiger се практикува от повечето от водещите компании, които традиционно участват. Това е оправдано от няколкото бизнес ползи, които носи по-средносрочното планиране в случая. Първо, цената е по-ниска. До края на юли е в сила предложението за ранна регистрация на преференциални цени за „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. За участие в деветото издание на специализирания форум „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти пък по-ниските цени са важат за заявки до края на август. Все още има време, но не забравяйте, че по-рано записалите се могат да изберат и стратегически по-добре разположени места в залите, в които се провеждат събитията. Въпреки оставащите месеци до есенните кариерни форуми, към момента над 40 компании вече са заявили своето участие.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, а бронзов спонсор е Milestone Systems Bulgaria.

Подробности и цени според размера на нужната ви изложбена площ можете да получите от екип „Събития“ на JobTiger на: events@jobtiger.bg или телефон +359 2 49180 13/22.

Свързани публикации