StangaOne1: ТОП ИТ работодател ще ни даде оценка за пазара и обратна връзка от служителите ни

Васил Генов започва кариерата си в StangaOne1 през 2000-та година като php разработчик, преминава през позициите Team Leader и Technical Manager и от 2007 е генерален мениджър на компанията.

Във видеото споделя през какви етапи минава компанията, какви услуги предлага и как се развива през последните години.

„2011-та беше изключително динамична, ръстовете ни бяха над 130% по отношение на продажбите и оборотите, два пъти увеличихме персонала си, отворихме нов офис в Пловдив и предвиждаме трети технологичен офис – извън България.“

„Инициативата (ТОП ИТ работодател), която по същество е анализ на условията за работа и отличаване на добрите практики в нашия сектор, е изключително важна за нас, защото ще ни даде реална оценка къде се намираме на пазара на труда и къде позиционираме нашата компания в този динамичен сектор. Ще ни даде оценка и какво бихме могли да подобрим в работата, така че колегите ни във фирмата да имат добри условия за работа и да се чувстват по най-добрия начин.“

 

Мариана Методиева, главен финансов директор на StangaOne1, също постъпва през 2000-та година като асистент на собственика на фирмата. В началото установява процедурата по обслужване на клиентите, занимава се с първите проекти и клиенти на фирмата. Спомня си за първите дни, първия клиент и развитието на професионалния си път до сегашния пост, на който отговаря за административните и финансови въпроси в компанията.

„Най-важно в началото за мен беше начинът на комуникация, обслужване, ежедневната грижа, вторачване в детайла, за да спечелим доверието на клиентите и това е до ден днешен. Положихме собствен стил на комуникация и обслужване. Опитът от тогава ми помага и сега, защото имаме много интензивна комуникация с компанията майка в Израел. Успяхме да минем сравнително стабилно през кризата 2008-2010, а последната година е предизвикателство за нас, защото отчетохме доста стабилен ръст, който задържаме и в момента“.

„Разрастването на екипа е и предизвикателство, защото трябав да се погрижим всички нови колеги да се чувстват добре, да изпитат удовлетворение от работата и да намерим синхрон“.

„Участието ни в ТОП ИТ работодател е обусловено от желанието ни да намерим правилните стъпки за работа с нашите служители и участието в тази инициатива е допълнителен инструмент за получаване на обратна връзка“.

 

Публикации от серията