Start It Smart: Повече предприемачи означава повече бизнес за всички

В ход е новото издание на предприемаческия турнир 3Challenge – състезание, в което млади хора показват как една идея да бъде развита за една година от концепция до устойчиво работещ бизнес. Състезанието е организирано от клуба по предприемачество Start It Smart, който, по думите на основателя му Димитър Караманчев, е създаден да „помага на хората да реализират мечтите си“. Самият той прави първата си фирма за софтуер на 22 години и смята, че кризата е добра за startup компаниите, защото стимулира промяната. „Надявам се повече хора да осъзнаят, че бъдещето е в промяната“, сподели Димитър.

Състезанието е за кандидати до 29-годишна възраст и е разделено на 3 етапа – IdeaSeed и Grow, които са целодневни събития и се провеждат в Аулата на Софийски Университет “Св. Климент Охридски”. Трите етапа се провеждат на 6 месеца един от друг.

В първия етап – Idea – младежи от цяла България имат възможност да регистрират своя идея за бизнес на сайта на състезанието. От всички регистрирани се избират 18 кандидати – 12 от организатора Start It Smart и 6 с онлайн гласуване на публиката. Те  участват в деня на събитието и представят в рамките на две минути пред публика и жури своята идея. От 18-те участника 9 печелят 3Challenge – Idea (4 се избират от жури, 4 от Start It Smart и 1 от публиката) и продължават напред в състезанието. Критерият за подбора е иновативността на идеята.

Във втория етап на състезанието – Seed – се проследява развитието на 9-те победителя от Idea на ниво екип и бизнес модел. От тях 3 печелят 3Challenge – Seed и продължават до финалния етап на състезанието. В етапа Grow трите финални отбора се състезават за спечелване на турнира 3Challenge. Журито отчита основно развитието на проектите на ниво готов продукт, сключени партньорства, събрани инвестиции и клиенти.

Награди за победителя са помощта при организиране на връзки с нови инвеститори, подпомагането в маркетингов план и организирането на платформа за публично финансиране.

Краен срок за регистриране на идеите е 31 март 2012г.  Повече подробности за конкурса, критериите и наградите ще откриете тук.

Свързани публикации