Стартира Академия за социални предприемачи

Стартира Академия за социални предприемачи

До 25 август можете да кандидатствате за стипендия, покриваща 75% от такста за участие в Академията за социални предприемачи, която ще се проведе в гр. София през октомври 2016 г., съобщиха организаторите на инициативата.

Академията е интензивна практично-ориентирана програма за личности с интерес и/или желание за развитие в сферата на социалното предприемачество, чиято цел е да създаде ново поколение социални предприемачи, които да получат знанията и практическите умения за постигане на значима социална промяна. Едновременно с това участниците ще получат знания за изграждането на устойчив бизнес модел при стартирането и развитието на собствените им организации и проекти.

Програмата предлага практично обучение включващо:

Практически работни сесии, основани на международни методологии и бизнес инструменти на шведската мрежа за социално предприемачество Reach For Change, Lean LaunchPad (Steve Blank, Stanford University), Strategyzer и други.

Споделяне на опит от успешни практици, бизнес и социални експерти като Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум, Христо Христов, изпълнителен директор на Нетинфо и други.

Нетуъркинг събития за обмяна на опит, идеи и контакти между участниците, ментори, експерти, партньори, инвеститори и професионалисти с интерес и опит в сферата на социалното предприемачество у нас и в чужбина.

Работа по конкретни казуси в сферата на интеграцията на деца с увреждания, промяна на образованието отдолу-нагоре, здравословен начин на живот на младежите, личностно развитие и проф. ориентиране, и изкуства за социална промяна.

Академията за социални предприемачи се осъществява от фондация Промяната (част от мрежата на Reach for Change) и The Business Institute.

За повече информация и кандидатстване: www.se-academy.bg

Вижте и интересна презентация по темата на един от лекторите – Steve Blank от Stanford University.

Свързани публикации