StartUP Weekend@Благоевград събра за първи път студенти, бизнес-ментори и инвеститори в АУБ с цел създаване на собствен бизнес

16 февруари 2015 Спонсорирана публикация

На 6-8 февруари, в Американски Университет в България, се проведе глобалната инициатива по предприемачество StartUP Weekend@Благоевград, която вдъхнови над 50 студенти, ментори и инвеститори да стартират свои компании в рамките на 54 часа. Събитието е организирано от студенти от АУБ за първа година и привлече вниманието на участници от Благоевград, София и Пловдив.

swblago3

Десет отбора работиха усилено по бизнес идеите си в Спортната зала на АУБ. След два дни интензивна работа с помощта на професионалисти от различни сфери на бизнеса, участниците представиха личните си проекти и се състезаваха за големите награди.

swblagoСред основните цели на формата са да се събуди интерес към една неопозната страна на бизнеса, да се осъществят връзки между действащи предприемачи, инвеститори и ентусиасти, формиращи бизнес идеите си, както и да се развенчае митът, че в България няма място за истинско предприемачество.

Менторите, взели участие в събитието, са специалисти, идващи от различни области на дейност. Целта на подбор на лекторите е да се покаже всеобхватността и многостранните аспекти на бизнес средите, за да могат участниците да получат експертно мнение и съвети при развиването на своите бизнес идеи. Сред менторите бяха Теодора Тонева, Спасимир Динев, Христо Чернев, Стоян Ангелов, Венета Андонова и Никола Вълчанов.

След един изключително интензивен уикенд, много от участниците са мотивирани да продължат да работят по своите идеи. Победители станаха Sound Busters, DenTour и InproApp. Повече за екипите и техните идеи, можете да научите от Фейсбук страницата на StartUP@Blagoevgrad.

Публикации от серията