StartupCity 2012 започва на 29 юни във Варна

Идеята за 7-дневното предприемаческо предизвикателство StartupCity, което ще се проведе от 29 юни до 6 юли във Варна, не е нова. Как Станислав Минев стига до нея ще разберете от разговора ни с него по време на юнското издание на Webit.

„Идеята ми е в рамките на 7 дни да създадем нещо като бизнес инкубатор – ще съберем 10 офиса между 3-6 души, които да разработят свои бизнес идеи в три насоки – образование, интернет бизнес в сферата на игри и мобилни приложения, и възобновяеми източници на енергия“.

След като печели състезанието за предприемачи Start it Smart към Софийския университет, Станислав решава да пренесе опита във Варна, защото „всичко там се случва по-бавно“.

„Ще започнем бавно и поетапно да развиваме нещата на локално ниво. След като завърши събитието, сме предвидили споделено работно място – в рамките на три месеца всички тези хора ще могат да се събират, да работят, да си развиват идеите“.

Събитието е част от младежкия фестивал FUNCITY, в който участва и JobTiger. Повече информация може да намерите на сайта на StartupCity 2012.

Публикации от серията