Стажанти на VIVACOM в доброволческа акция в района на Паничище

Близо 100 стажанти на VIVACOM участваха в организирана съвместно с Планинската спасителна служба целодневна доброволческа акция в района на Паничище.

vivacomЕкипирани с гумени ботуши и ръкавици и въоръжени с кирки и лопати, младите хора прокараха пътека в местността Лопена покрай р. Скакавица, почистиха резервоара и утайника на реката, замърсени и затлачени след проливните дъждове това лято. С упорити усилия стажантите възстановиха маркировката от х. Скакавица до връх Кабул и връх Сухия Чал, оформиха стъпала и обособиха място за лагерен огън пред хижата. „Благодарение на добрата организация и мотивираност на участниците, те успяха да изпълнят всички планирани задачи успешно и в срок – в рамките на само един ден“, похвали стажантите Иван Тушев, представител на Планинска спасителна служба – Дупница.

vivacomАкцията на новите телеком надежди е част от приобщаването им към основните ценности на VIVACOM и стремежа на компанията да бъде в полза на обществото. По време на стажа си младежите получават не само практически знания, но и обучения по бизнес етикет, екипна комуникация и презентационни умения, които ще са им от полза в бъдещия професионален път. През 2014 г. телекомът инвестира над 350 000 лв. в своите стажанти. Очаква се и настоящото издание на програмата да повтори миналогодишния успех и над 30% от стажантите да бъдат назначени на работа в компанията.

През 2014 г. над 2400 кандидати се състезаваха за обявените 110 свободни позиции в близо 20 основни дирекции на VIVACOM, сред които са „Поддръжка и изграждане на мрежата“, „Информационни технологии“, „Експлоатация и архитектура на мрежата“, „Продажби“, „Продукти и услуги“, „Маркетинг“, „Човешки ресурси“, „Корпоративни комуникации“, „Правни въпроси“, „Регулация и конкуренция“, „Финанси“, „Обслужване на клиенти“ и др.

Публикации от серията