Студенти от пет университета ще участват в програмата „Моята банка на бъдещето“

Младежите ще разработват проектите си през следващите два месеца с подкрепата на мениджъри от УниКредит Булбанк. 

Студенти от пет университета ще участват в програмата „Моята банка на бъдещето“ на УниКредит Булбанк. Това са Великотърновският университет Св. Св. Кирил и Методи, Икономическият университет – Варна, Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, Университетът за национално и световно стопанство и Висшето училище по застраховане и финанси.  Студентите са разпределени в пет екипа, а проектите, по които ще работят, са Банкиране в социалните мрежи, Създател на банкови продукти, Банката – средище на бизнеса, „ЗА“ следващите 50 години и UniCredit App Challenge.

УниКредит Булбанк реализира инициативата „Моята банка на бъдещето“ за трета поредна година съвместно с онлайн платформата www.kosher.bg. Младежите ще разработват проектите си през следващите два месеца с подкрепата на мениджъри от банката. В същото време, за студентите ще бъдат организирани и специални обучения.

В началото на декември екипите ще представят разработените си проекти пред жури с председател директора „Банкиране на дребно“ в УниКредит Булбанк Цветанка Минчева. Една от наградите  е възможност за младите хора да започнат стаж в банката през 2015.

В предишното издание на програмата „Моята банка на бъдещето“ спечели проектът „Овърдрафт срещу студентска стипендия“, като това беше и първият подобен продукт реализиран в България. Овърдрафтът за студенти е част от програма Академична лига, която е разработена в отговор на специфичните финансови потребности на академичната общност в България.

Публикации от серията