#студентите за Национални дни на кариерата: Александър Игов

В рубриката #студентите за Национални дни на кариерата днес ви срещаме с Александър Игов.

Alexander_Igov

В момента уча Психология в Нов Български Университет. На 5 юли завърших успешно втората си година. Досега съм работил на сравнително малко места:
–  Продавач-консултант в книжарница Сиела;
– Training assistant в Lufthansa Technik Sofia – Стажант на граждански договор (6 месеца).

За „Национални дни на кариерата“ научих от приятелката си. Бях в последната седмица от стажа ми в Луфтханза и тя ми спомена за изложението. Оформих и принтирах 10 броя CV-та и се запътих натам.

За пръв път присъствах на подобно събитие. Не знаех какво да правя. Инстинктивно се запътих към щанда на JobTiger, защото видях, че са организатори на събитието. Бях приветстван от Симона, която ми помогна, изслуша ме и ме насочи как и какво да направя. Тогава й оставих автобиографията си и заявих, че бих искал да работя в JobTiger.

Стратегически си бях разделил посещенията през двата дни. Първия ден посетих всички HR фирми и се запознах с дейността им. Тези, които ми допаднаха, питах дали предлагат свободни позиции и им оставих копие от автобиографията си. Втория ден посетих компаниите, които не са в сферата на човешки ресурси.

От 8 месеца работя в JobTiger Recruitment. Това е ново начало в моята кариера и още навлизам в нещата. Смятам, че с това ще се занимавам до края и се старая да попивам колкото се може повече знания и умения.

Смятам, че подобен тип форуми са от изключително голямо значение за младите хора като мен. На форума, който посетих, имаше огромен избор от фирми, които предлагаха различни позиции в различни сфери на бизнеса. Всеки може да открие кариерния си път или да се преквалифицира в нещо друго.

Помислете хубаво с какво искате да се занимавате и научете възможно най-много. Не се страхувайте да питате различни хора, които са по-наясно от вас. Времето е най-ценният ви ресурс. Не го пропилявайте безпричинно.

Можете да научите повече за предстоящото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър, Живот” 2020 на https://careerdays.bg/bg/national-careerdays

Свързани публикации