#студентите за Национални дни на кариерата: Гергана Величкова

Gergana_VelichkovaВ рубриката #студентите за Национални дни на кариерата днес ви срещаме с Гергана Величкова.

Казвам се Гергана Величкова. През 2018 година завърших Американския университет в България със специалности Бизнес администрация и Журналистика и масова комуникация. От юни 2018 година работя в Луфтханза техник София – първите три месеца бях стажант и от септември преминах на постоянен трудов договор (позиция Специалист доставки).

1. От къде научи за „Национални дни на Кариерата“?
За форума научих от бивша колежка от университета, която работи в една от компаниите, които имаха представителен щанд на събитието.

2. Какви бяха твоите впечатления от организацията на форума и участващите компании?
Впечатленията ми от събитието са положителни – всичко беше изключително добре организирано и подредено, имаше хора, които да помогнат и да упътят присъстващите. Имаше много компании от разнообразни сектори. Хората, които представляваха тези компании бяха разговорливи и приветливи. С две думи, обстановката беше предразполагаща за запознанства с представители на потенциални работодатели.

3. Разкажи ни какво се случи след посещението ти на форума? Какво се случи с теб и новия ти работодател?
След посещението ми на форума няколко компании се свързаха с мен. Последваха срещи, асесмент центрове и интервюта. Реших да приема офертата за стаж в Луфтханза техник София. Започнах работа около един месец след това, тъй като трябваше да завърша университет и да изкарам държавните изпити. Три месеца след започването ми преминах на постоянен договор и вече повече от година съм част от компанията.

4. С какво се занимаваш/работиш в момента? Как се развива твоята кариера?
В момента се занимавам с поръчка на ремонти на двигатели. Работя с няколко компании, които предлагат тези услуги в Щатите, Европа и Азия. Работата е интересна, общува се с хора от цял свят и може би едно от най-важните неща, поне за мен, е, че има възможност за разнообразяване – опции за нови отговорности, начинания и проекти.

5. Мислиш ли че подобен тип форуми са от полза за хората в България?
Със сигурност смятам, че такъв вид форуми са много полезни за хората в България. Едно е да видиш в някой сайт няколко обяви за работа, които може и да бъдат неясно описани, съвсем друго е да бъдеш на едно място физически с представители на тези компании и да имаш хора пред себе си, които да искат подробно да ти обяснят за какво става дума и на които свободно да можеш да зададеш всички въпроси, които би имал/а към тях. Лично на мен ми беше и продължава да ми е трудно да избирам и университет, и работа през сайтове, четейки описания. Много по-добре се чувствах, когато можех свободно да задам всичките си въпроси и съответно да представя и своите изисквания.

6. Какво би пожелала на всички млади хора, които стартират своето кариерно развитие?
На всички млади хора, които стартират своето кариерно развитие, бих пожелала да не спират да се интересуват, да любопитстват, да търсят и да черпят знания от всеки възможен източник и ситуация, в която са поставени.

Може да научите повече за предстоящото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър, Живот” 2020 на https://careerdays.bg/bg/national-careerdays

Свързани публикации