Събитието, на което ще откриете младите таланти за вашия бизнес

Проблем! Как да намерим подходящите таланти?

Едва ли за някой вече ще се учуди, ако заявим, че един от най-сериозните проблеми пред ръста на компаниите в България е недостигът на качествени кадри. Това се признава както от представителите на местния бизнес, така и от правителството, изследователите на пазара и чуждестранните инвеститори. Най-песимистичните прогнози предвещават липсата на десетки, дори стотици хиляди служители за нуждите на променящата се икономика в хоризонт от 10-15 г. Макар и все още в по-малки размери, тази реалност вече започва да се проявява. Във втората половина на 2017 г. усещането на инвеститорите за недостиг на човешки ресурс доведе до продължаващо понижение в общия показател на бизнес климата, отчитан от Националния статистически институт. Особено засегнати са някои от най-бързоразвиващите се и носещи висока добавена стойност сектори, като индустриалното производство и информационните технологии. Според експертни оценки например само в Пловдив индустриалните компании са готови да създадат над 50 хил. нови работни места. Това обаче се случва на фона на намаляване с 1/3 на завършващите професионално образование на национално ниво.

Бъдете там, където са младите специалисти

В създалата се ситуация инвестициите в осигуряване на необходимия човешки ресурс стават по-важни от всякога. Те се превръщат за някои компании дори във въпрос на оцеляване на бизнеса им в страната. Това бе и една от причините JobTiger да разшири обхвата на предстоящите „Национални дни на кариерата“, които и през 2018 г. ще се проведат под мотото „Добра Кариера, Добър Живот“. Най-голямото кариерно събитие в България ще се осъществи за 17-та поредна година, като между 13 март и 4 април 2018 г. се очаква повече от 200 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и постоянни работни позиции в различни бизнес сектори, да се срещнат с хиляди кандидати за работа в редица университетски градове в страната. Тази година градовете са 8, като към София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Свищов за първи път се присъединява и Габрово, по този начин покривайки по-голяма част от важните центрове на висшето образование в страната.

Освен повечето локации на провеждане, в София през 2018 г. събитието се мести на ново място, което позволява по-голям брой изложители да вземат участие. Въпреки увеличения капацитет и оставащото време до изложението, местата бързо се изчерпват. Към 15 февруари общо 152 компании са се регистрирали за предстоящите „Национални дни на кариерата“.

Защо компаниите участват на Национални дни на кариерата?

Участието на водещите компании в страната през годините никога не е било под въпрос. И има защо – статистиката показва, че хиляди млади хора са намерили своята кариера по време на 16-рте издания на изложението до момента. Средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Във видеото към статията част от участниците в „Национални дни на кариерата“ през миналата, 2017 година демонстрират мнението си за събитието и споделят с какво им е полезно.

Не пропускайте и Вие възможността да осигурите бъдеще на бизнеса си с участие в най-голямото и най-старо кариерно събитие в България. Присъствието ще Ви даде възможност да:

  • представите лично своите свободни позиции и стажантски програми пред най-амбициозните млади хора;
  • спестите пари и време за дългия процес на подбор;
  • утвърдите работодателския си бранд и имидж пред младите хора;
  • представите интересни теми, свързани с развитието на персонала във вашата компания;
  • да станете част от социално отговорните компании в България, подпомагащи кариерното развитие на младите хора.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, с генералното спонсорство на Нестле България. За повече информация, точните дати и локации за провеждане на събитието във вашия град и заявка за регистрация, посетете: http://careerdays.bg/bg/national-careerdays/employers или се свържете с екипа на JobTiger: тел. 02/4918013, 0882 36 44 56; email: events@jobtiger.bg.

Свързани публикации