Sutherland търсят млади таланти за работа с клиенти на 16 различни езика

Срещаме се с Катерина Куртева, мениджър „Подбор и връзки с образователни институции“ в българския офис на Sutherland, по време на софийското издание на „Национални дни на кариерата“ 2018.  Тя ни разказва, че компанията вече се е разраснала до 1900 служители в страната, които поддържат клиенти на 16 езика, но ръстът няма да спре дотук. За целта се търсят млади таланти, които владеят различни езици. Основната дейност е обслужване на клиенти, техническа поддръжка и бекофис.

Катерина ни разказва, че основното предизвикателство, с което се среща компанията при подбор на нови служители е фактът, че голяма част от младите българи избират образование и развитие в чужбина. В Sutherland обаче вярват, че в момента в България има добри възможности за кариера, както за хората, които оставят в страната, така и за тези, които са повишили квалификацията си в чужбина и се връщат. Чуйте повече в краткото видео.

Повече за Национални дни на кариерата и оставащите събития от националното турне на форума на: http://national.careerdays.bg

Свързани публикации