Светлозар Петров: След десет седмици ще имаме лицата на новото българско време

Светлозар Петров, управител на JobTiger, разказва как се роди идеята за инициативата „Човекът, който ме вдъхновява“, която стартира на 13 август.

Човекът, който ме вдъхновява“ е стара сбъдната мечта – да разберем кои са хората в България, които дават вдъхновение да продължиш напред. Живеем във време, в което ни заливат лоши новини за хора, които са направили престъпления. За мен беше интересно кои са другите хора, които правят добри неща, но не ги дават по телевизията, защото „лошото продава“.

Как ще протече кампанията?

„Всяка седмица всеки може да номинира хора, които го вдъхновяват. На следващата седмица тези, които отговарят на условията (номинираният трябва да е позитивна и морална личност, да е дал нещо хубаво на обществото, да вдъхновява и да е български гражданин), са подложени на гласуване. Тримата, които съберат най-много гласове, са финалисти за седмицата. Така, след десет седмици ще имаме 30 финалисти, които според нас са лицата на новото българско време – тези, които вдъхновяват и окриляват нацията да върви напред“.

Разликата с други инициативи и класации? 

„Тук няма победител. Победители са много – група хора. Освен това гласуват много хора – поканили сме всеки, който има достъп до интернет, да гласува. Няма и награда , наградата е слава и признание, които за съжаление не се срещат често в наше време. Другото е настроението – когато няма голям победител всички са равни и с повече настроение“.

Кога е финалът? 

„Ще обявим официално 30-те финалисти на 1 ноември – Денят на българските будители, – защото те са новите български будители. Ще продължим да търсим такива хора и след това, понеже всеки ден някой прави нещо добро и вдъхновява други хора, които биха искали да го споделят“.

Всеки може да номинира своето вдъхновение и да гласува на www.jobtiger.tv/inspiration

Публикации от серията