Телерик отвори офис в Пало Алто

По време на осмото издание на DevReach компанията обяви, че цели да стане ключов играч в Силициевата долина.

Тазгодишното издание на международната конференция DevReach 2013, организирана от Телерик на 1 и 2 октомври в София, събра над 1000 души от 25 страни, сред които САЩ, Великобритания, Скандинавски и Балтийски държави, Швейцария, Португалия, Испания, Украйна и много страни от Централна и Източна Европа.

Световният доставчик на инструменти и решения за разработка и анализ на междуплатформени и мобилни приложения обяви, че е отворил офис в Пало Алто, Калифорния. „С официалното  си стъпване в Силициевата долина, Телерик цели да стане ключов играч в местната екосистема”, отбеляза Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Телерик АД, по време на осмото издание на водещата технологична конференция в Централна и Източна Европа – DevReach 2013.

“Да се установим в Силициевата долина е повече от сбъдната мечта за нас. Това е чудесна възможност да общуваме директно с голяма част от нашите клиенти и да станем основен участник в динамичното ежеднение на световния център на високотехнологичната индустрия“, сподели Светозар Георгиев. „Като първа стъпка в тази насока през следващите седмици ще стартираме в Пало Алто акселератор “Mach 5 Accelerator”, насочен към млади компании, разработчици на уеб и мобилни приложения с HTML5“, добави той.

Участниците в акселератора, спонсориран от Телерик, ще могат да се възползват от ресурсите на компанията – като например да работят в офиса й в Пало Алто, да черпят опит за управлението на успешен бизнес директно от мениджмънта на Телерик, да получат финансова, технологична и маркетинг подкрепа  при създаването и пускането на пазара на техните мобилни приложения.

Стъпването на Телерик в Силициевата долина бе обявено по време на панелна дискусия на DevReach в София, с участието  на българските компании, успели на международно ниво. Модератор беше Любен Белов, управляващ партньор в LAUNCHub, а сред панелистите освен Светозар Георгиев, бяха още Бойко Яръмов, съосновател на Телерик, Христо Тенчев, изпълнителен директор на XS Software, и Доброслав Димитров, съосновател на Imperia Online.

Публикации от серията