Тодор Колев от Obecto на BeIT „Няма недостиг на програмисти, има недостиг на добри програмисти“

По време на първата конференция Be IT, провела се на 21 май, водещи български и международни компании споделиха опита си с посетителите. Един от участниците беше основаната като Startup компания – Obecto. В рамките на 90 минути Владимир Цветков, съосновател на компанията, разказа за технологията Angular JS и показа на посетителите какъв е правилният, инженерен, подход на мислене, който всъщност се търси като качество в хората, които искат да започнат работа при тях. След презентацията, в интервю за JobTiger.tv, Тодор Колев, също съосновател на компанията, сподели мнението си, че в България всъщност няма недостиг на програмисти, но има недостиг на качествени програмисти. За отворените позиции в Obecto той разясни, че се търсят хора с точно определен „mind set“ и по-конкретно Web и Mobile програмисти.

Водещи компании като SmartIT, Infragistics, Adastra, Proxiad, Melon, SAP, HP, Komfo, Comverse, UniCredit Bulbank, Obecto, взеха участие в събитието.

Конференцията Be IT се организира от JobTiger — HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор на събитието бе SmartIT, спонсор беше ICN.Bg, а организационен партньор — AUBG: Elieff Center for Education and Culture.

 

Публикации от серията