„ТОП ИКТ Работодател“ 2015 дава шанс на компании да се отличат като надеждни и предпочитани работодатели

TOP ICT„Никога не сме се колебали да участваме в ТОП ИКТ Работодател“, заяви Георги Ножаров, HR мениджър на Ericsson Telecommunications Bulgaria. Компанията е спечелила две награди в предишните издания на проучването и ще се включи за поредна година, с надеждата да заслужи и следващи отличия. Г-н Ножаров бе категоричен в оценката си – проучването е много полезно за компаниите от сектора и цялостната му организация е на високо ниво.

В подобен дух бяха и думите на Цветомир Досков, управляващ директор на „Сирма Бизнес Кансълтинг“ – компания, два пъти печелила голямата награда за най-добър работодател. Той подчерта, че вижда ясни ползи от участие в проучването и каза, че получените резултати са били от съществена полза за ръководството, при настройката и подобряването на фирмената HR политика.

Доколко са удовлетворени от работата си и работодателя си ИКТ кадрите в България, какво е нивото им на ангажираност, кои са най-успешните компании в ИКТ сектора – това са основните теми, които ще бъдат във фокуса на поредното ежегодно проучване “ТОП ИКТ Работодател”. То ще се проведе за четвърта поредна година и е организирано от ICT Media и JobTiger. Инициативата има за цел не само да открие предпочитаните работодатели в България, но и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша.

10671492_10152762679624719_7121453248767672157_n

В проучването вземат участие някои от най-големите и познати компании в телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите. Сред тях има както български, така и международни фирми, опериращи на нашия пазар. Самото проучване се провежда, а резултатите се оценяват, по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА).

Форматът на изследването се е утвърдил през годините и включва пет основни компонента:

  • Изследване на база анкета, разпространена сред служители и мениджъри на компаниите.
  • Класация на водещите компании от ИКТ и аутсорсинг сектора, развиващи дейност в България, на база специално разработена за целта методология за определяне на предпочитан работодател.
  • Кръгла маса, на която ще бъдат представени изводите от проучването и ще бъдат дискутирани горещи теми, свързани с управлението на човешките ресурси в ИКТ и аутсорсинг сектора.
  • Вечерна церемония (в деня на провеждане на кръглата маса), на която ще бъдат наградени победителите от класацията ТОП ИКТ Работодател 2015.
  • Специализирано печатно издание, в което ще бъдат представени данните от изследването.

Компаниите, желаещи да се включат в тазгодишното изследване, могат да го направят на адрес http://topictemployer.bg/Competition/.

Публикации от серията