Топ ИТ специалисти споделиха опита си с младите хора на Be IT

Топ ИТ специалисти от водещи български и международни компании споделиха опита си с посетителите на първото издание на конференцията Be IT, която се проведе на 21 май 2014 г. в Център за образование и култура „Илиев“.

DSC_0039Събитието събра близо 250 човека с желание за развитие в сферата на информационните технологии. Tоп специалисти от водещи компании на българския пазар, сред които  SmartIT, Infragistics, Adastra, Proxiad, Melon, SAP, HP, Komfo, Comverse, UniCredit Bulbank, Obecto, взеха участие в Be IT, за да споделят професионалния си опит с участниците. Пилотното издание на конференцията се оказа повече от успешно. Всяка една от обсъжданите теми събра значителен брой специалисти, интересуващи се от новите технологии. Фоайето на Американския университет  също се оказа тясно, за да събере всички млади хора, които изявиха желание да се запознаят с представители на всяка от компаниите-участници и да поговорят с тях относно възможностите за кариерно развитие. Някои от тях вече получиха и предложения за работа.

DSC_0116Конференцията Be IT се провежда под формата на уъркшоп и е насочена към млади хора с изявени интереси в сферата на информационните технологии. Посетителите на първото издание имаха възможност да посетят 12 уъркошопа в три от най-актуалните направления в ИТ към момента – Web, Mobile и Database. Във всеки от модулите се провеждаха дискусии, засягащи реални казуси от практиката, за които посетителите имаха възможност да предложат своите решения и идеи.

В края на конференцията се проведе и томбола, в която се включиха всички посетители на Be IT. Трима късметлии спечелиха квадрокоптер с дистанционно управление и ваучер за хостинг услуги на стойност 200 лв. от спонсора ICN.Bg, а организаторът – JobTiger подари и голямата награда – Lenovo IdeaTab S5000 с красив и изчистен дизайн.

10356670_10203005198805421_1904671877_n

Добро настроение и ентусиазъм се забелязваха през целия ден. Посетители можеха да се насладят на сладки изкушения от Нестле или да получат „крила за всеки вкус“ от Red Bull.

Конференцията Be IT се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор на събитието е SmartIT, спонсор е ICN.Bg, а организационен партньор – AUBG: Elieff Center for Education and Culture.

Be IT се осъществява с медийната подкрепа на Jobtiger.TV, Probook, Предприемач.com, Kaldata, Computerworld, IDG.BG, Investor, Seminari365, NewTrend, Silicon Drinkabout и entrepreneur.bg.

Публикации от серията