Топ местата в „Национални дни на кариерата“ 2015 свършиха за по-малко от седмица

На 10 март ще стартира провеждането на тазгодишното издание на най-големия форум за стаж и кариера в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Записването на компаниите-участници започна едва преди седмица, а към момента всички часове за практически работилници в София са напълно изчерпани. Топ локациите за фирмени щандове също вече са заети. Записванията продължават, но е препоръчително компаниите, които имат желание да вземат участие, и все още не са се регистрирали, да го направят по-скоро.

Интересът към форума нараства с всяка година, както от страна на бизнеса, така и от страна на студентите. В рамките на 4 седмици „Национални дни на кариерата“ се провежда в 7 академични града, където студенти и млади специалисти се срещат с представители на големи български и международни компании. Хиляди младежи  са започнали кариерата си именно от това събитие, а участващите компании всяка година попълват екипите си с млади, талантливи и мотивирани  хора.

Традиционно, като част от „Национални дни на кариерата“, се провеждат практически работилници, по време на които представители  на фирмите-участници разискват реални казуси от своята практика със студентите. Преди провеждането на кариерния форум се организират срещи в университетите, където специалисти от отдел „Подбор“ на JobTiger и професионалисти от Нестле България представят пред студентите най-добрите практики за подготовка за „Национални дни на кариерата“, така че да бъдат назначени на позицията, към която се стремят.

Тази година, форумът ще стартира на 10 и 11 март в София в Национален Дворец на културата, ет. 5 и ще продължи както следва:

  • Варна – 16 март, Галерия „Графит”;
  • Велико Търново – 18 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
  • Русе – 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;
  • Свищов – 25 март, Стопанска Академия „Д. А. Ценов”;
  • Пловдив – 30 март, Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
  • Бургас – 1 април, Бургаски свободен университет.

През годините (от 2002 г. насам) в „Национални дни на кариерата” са участвали над 860 компании и близо 190 000 студенти, а над 32 000 от тях са започнали кариерния си път от тук. Участие в миналогодишното издание на форума взеха рекорден брой компании – 152, а над 16 000 студенти получиха възможност за старт в кариерата.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 12-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Публикации от серията