Тринадесетото издание на „Национални дни на кариерата” предстои

Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата” 2014 ще стартира на 18 март 2014 г. в „Национален дворец на културата”, София. И тази година събитието ще се състои последователно в седем университетски града в рамките на 4 седмици, а регистрацията за фирмите е отворена. „Национални дни на кариерата” се организира от компанията за HR услуги JobTiger. Генерален спонсор за 11-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

coverFB851x315_2014

Традиционният форум за студентски стаж и кариера събира на едно място водещи български и международни компании със студенти и млади специалисти. Основната цел на „Национални дни на кариерата” е младежите да открият нови възможности за професионална реализация, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители. Приоритет е популяризирането на летните стажове като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Същевременно компаниите, наели стажанти, имат възможността да ги обучат и подготвят за бъдещи свои служители, което улеснява целия процес на планиране, подбор и обучение на персонала.

Програма„Национални дни на кариерата” 2014
18-19 март – София, НДК, 5 етаж;
25 март – Варна, Галерия „Графит”
27 март – Велико Търново, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”
1 април – Русе, Русенски университет „А. Кънчев“
3 април – Свищов, Стопанска Академия „Д. А. Ценов“
8 април – Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център
10 април – Бургас, Бургаски свободен университет

По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани обучения. По време на тези срещи студентите имат възможност да научат повече за възможностите, които им предоставя форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. Младежите получават ценни съвети за подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и за поведението си по време на интервю за работа. Обученията се провеждат в различни университети в цялата страна непосредствено преди старта на събитието.

И тази година, по време на форума, ще бъде организирана и семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов.

През годините (от 2002 г. насам) в „Национални дни на кариерата” са участвали 717 компании и близо 172 000 студента, а над 30 000 от тях за започнали кариерния си път от тук. В „Национални дни на кариерата” 2013 участваха рекорден брой работодатели за последните пет години. Представители на 134 български и международни компании имаха възможността да се срещнат с близо 16 500 студенти и младежи.

За повече информация: http://careerdays.bg/Nacionalni-Dni-Na-Karierata/2014/

За JobTiger:

JobTiger.bg е HR агенция за комплексни услуги в областта на човешките ресурси. Компанията стартира през 2000 г. като оператор на първия кариерен сайт в България. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиенти и контакт с повече от 270 000 кандидати за работа.

Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, компанията организира различни бизнес събития, кариерни форуми и обучения.

За Нестле България:

Историята на Нестле България започва през 1994 г., когато NESTLÉ, най-голямата компания за храни и напитки в света, придобива най-големия български производител на шоколадови и захарни изделия ШЗИ София. Вече 20 години Нестле България е доверен партньор, стратегически инвеститор и социално отговорна компания, чиято мисия е да предоставя висококачествени и достъпни хранителни продукти, които да удовлетворяват нуждите на потребителите всеки ден и навсякъде. Нестле България е компания номер едно в балансираното хранене и активния начин на живот, която се грижи както за опазването на околната среда за бъдещите поколения, така и за младежката заетост и развитие.

Публикации от серията