Център за развитие на човешките ресурси: „Еразъм+“ дава изключително много възможности за всички

Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) е изпълнителната агенция на Програмата на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт “Еразъм+”. Организацията има дългогодишно сътрудничество с „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ и не участва за пръв път в най-големия форум за стаж и кариера в България.

В интервюто, което заснехме преди началото на изложението с Ваня Нотева от ЦРЧР, експертът разказва за част от инициативите, които се включват в „Еразъм+“. Една от тях е Еврогайдънс – мрежа от центрове за кариерно консултиране и ориентиране на европейско ниво, които могат да са от полза на ученици и студенти, безработни или дори хора, които вече са заети на пазара на труда.

„Най-голямата полза на Еврогайдънс е, че създава различни инструменти и подпомага кариерните консултанти да бъдат гъвкави при създаването на услуги за техните потребители, и най-вече създава мрежа от кариерни консултанти, които в последствие могат заедно да работят по различни проекти или заедно да се справят с решаването на казуси. Същевременно предоставя възможности за учебни визити в рамките на ЕС, и като цяло създава друго качество и ниво на тази дейност“, разказва Ваня Нотева, давайки и по-подробни детайли как това може да се включи.

В интервюто ще чуете още за Europass и за новите интерактивни инструменти за кариерни консултанти – ролеви карти, настолни игри и други, които ЦРЧР планират за тази година.

От Център за развитие на човешките ресурси са категорични, че Програма „Еразъм+“ може да помогне на абсолютно всички – с многото си възможности за пътуване и подпомагане на образованието, или пък за HR специалисти – особено в сферата на кариерното ориентиране.

Освен на щандовете им по време на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ (които ще можете да откриете по време на събитието във всички 7 града), повече информация и контакти с Център за развитие на човешките ресурси можете да намерите на страницата на организацията (http://www.hrdc.bg/) , във фейсбук страниците на Еврогайдънс и Europass, както и на следните електронни пощи: europass@hrdc.bg и euroguidance@hrdc.bg.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ стартира на 15 и 16 март в НДК в София.

Свързани публикации